" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτή κρασιού στη Λεμεσό.

Πέραν των δέκα χιλιάδων τουριστών αλλά και ντόπιων επισκέπτονται κάθε βράδυ τη γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον πολιτιστικό λειτουργό του Δήμου Λεμεσού Κλέωνα Αλεξάνδρου, «όλοι σχεδόν οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο νησί μας, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη μεγάλη εκδήλωση, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα που έχει η γιορτή, που πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα παρέχει την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ξένοι τα οινικά μας προϊόντα».
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, είπε ο κ. Αλεξάνδρου, η προσέλευση είναι πολύ ικανοποιητική και δεν απέκλεισε να ξεπεράσει ο αριθμός των επισκεπτών τις 120 χιλιάδες κόσμου.
Στόχος του Δήμου Λεμεσού, είπε, είναι να προστίθενται κάθε χρόνο νέα στοιχεία στις εκδηλώσεις της γιορτής του κρασιού, ενώ τα επόμενα χρόνια «οι οργανωτές θα εργαστούν περισσότερο δυναμικά, ώστε να γίνει κατορθωτό η άφιξη πλέον και οργανωμένων συνόλων από το εξωτερικό, ειδικά για τη γιορτή». Κι ενώ η γιορτή βρίσκεται υπό εξέλιξιν, άρχισαν από τώρα οι προεργασίες για τη νέα διοργάνωση, καθώς του χρόνου συμπληρώνονται τα πενηντάχρονα από της έναρξης της γιορτής του κρασιού. Είπε σχετικά ο κ. Αλεξάνδρου: «Από πολύ νωρίς θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς επίσης με εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες της πόλης, ούτως ώστε να εμπλακούν όλοι στα πενηντάχρονα. Θέλουμε να είναι κάτι ξεχωριστό και την επόμενη χρονιά όλη η πόλη να πάρει έναν πανηγυρικό, γιορτινό χαρακτήρα. Θα θέλαμε η γιορτή να βγει και έξω από τον Δημοτικό Κήπο όπου διεξάγεται μέχρι τώρα και να εισέλθει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει διασκέδαση».
Σήμερα
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Το θέατρο «ΕΝΑ» παρουσιάζει τη θεατρική κωμωδία του Mark Camoletti «Airport Direct», σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. Τραγούδια του κρασιού από τη χορωδία «Αρίονες». Οι διεθνούς φήμης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί Ανδρέας και Νικόλας Λιοτατή παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα μαγείας.
Για αύριο η «Χορωδία των Ονείρων» και η Έλενα Σολέα, με οκταμελές μουσικό σχήμα, παρουσιάζουν «Τα πιο ωραία λαϊκά από τον Τσιτσάνη στον Πλέσσα». Έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το μουσικό σχήμα «ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ». Ο «Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών» Λεμεσού παρουσιάζει παραδοσιακό κυπριακό γλέντι.
Την Πέμπτη ο θεατρικός Όμιλος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού παρουσιάζει την κωμωδία του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Ωσπολλάτε αρκοντήναμεν».
Επίσης τραγούδια του κρασιού από την Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων. Την Παρασκευή οι κανταδόροι Γιωργαλλέτοι, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Περί οίνου». Τραγούδια του κρασιού από τη χορωδία «Αρίονες», ενώ το «Musicolours house theatre» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Σινεμά ο παράδεισος».
Κάθε βράδυ διεξάγεται διαγωνισμός στο παραδοσιακό πατητήρι σταφυλιών, ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού παιανίζει σε διάφορα σημεία του Δημοτικού Κήπου.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris