" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτάζουν τα... Αιγίνης, στην Αίγινα


Πώς θα σου φαινόταν μια μικρή απόδραση μέχρι την Αίγινα για να επισκεφτείς την 2η Γιορτή Φυστικιού και να απολαύσεις ποικίλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, συναυλίες αλλά και να γνωρίσεις από κοντά τον μεγάλο πρωταγωνιστή, το Φιστίκι Αιγίνης; ‘
Ενα μοναδικό προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα καλλιέργειας, κατάφερε να γίνει γνωστό ως το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο.
Βάση όλων των εκδηλώσεων, η μεγάλη εμπορική έκθεση στο λιμάνι της Αίγινας, με τους αγρότες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς του νησιού να διαθέτουν γνήσιο Φιστίκι Αιγίνης, διάφορα Αιγινήτικα αγροτικά προϊόντα, εκατοντάδες γαστρονομικές λιχουδιές, παραδοσιακά χειροποίητα είδη και άλλα αγαθά.
Ταυτόχρονα εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς προσελκύουν το ενδιαφέρον των παραγωγών.
Στο επίκεντρο  της μεγάλης Γιορτής, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκθέσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων γνωστών και σημαντικών εικαστικών που εμπνέονται και δημιουργούν στο νησί.
Συναυλίες από καταξιωμένα μουσικά σχήματα, χορευτικά σύνολα, ορχήστρες, θεατρικά δρώμενα, ζωντανεύουν κάθε γωνιά της πόλης δίνοντας το έναυσμα για ένα τετραήμερο ξεφάντωμα.
Ειδικά για τα παιδιά, δεκάδες εκδηλώσεις, παραστάσεις, παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι τους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ:
http://www.aeginafistikifest.gr/online/el/programma-2010.html
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ:
http://www.aeginafistikifest.gr/online/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris