" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτή αμύγδαλου στο Συκούριο


Ο Σύλλογος Γυναικών του δήμου Νέσσωνος, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και τον Πολιτιστικό Οργανισμού του δήμου Νέσσωνος, διοργανώνει τη Γιορτή Αμυγδάλου 2010, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Συκούριο. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: ώρα 18:30: στην πλατεία Θέμιδος μεγάλα και μικρά παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά από την κ. Ζωή Καμαλίγκα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, ώρα 19:30: έναρξη διαγωνισμού αμυγδαλογλυκισμάτων.

Γνωστοί γευσιγνώστες θα δοκιμάσουν τα γλυκίσματα που με περίσσια τέχνη και μεράκι θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών για να βραβεύσουν τα καλύτερα, ώρα 21:30: έναρξη της γιορτής αμυγδάλου από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων με σύντομους χαιρετισμούς.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Ελάτειας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Ποταμιάς – Βλαχογιαννίου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα δημοτικών χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Την εκδήλώση θα πλαισιώσει με έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι το μουσικό σχήμα «Φλοίσβος». Στον χώρο της πλατείας με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων δέντρων της Νάουσας θα λειτουργήσει έκθεση ενημερωτικού υλικού σχετικά με το αμύγδαλο.

Στα πλαίσια της γιορτής αμυγδάλου 2010 στην Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Παυλίνα Δρογκούδη, ερευνήτρια του Ινστιτούτου φυλλοβόλων δέντρων, Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε. Νάουσας, στο στέκι του Συλλόγου Γυναικών Νέσσωνος, με θέμα «Η καλλιέργεια της αμυγδαλιάς στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “save nuts”».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris