" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα είπαν Κικίλιας και Μίχαλος

Η μάστιγα του παρεμπορίου ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, κ. Β. Κικίλιας με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Κ. Μίχαλο.
Ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον κ. Κικίλια αναλυτικά τις θέσεις του ΕΒΕΑ και κυρίως την πρότασή του για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, την οποία αντιμετώπισε ιδιαίτερα θετικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του Συνδυασμού Αττική: Νέα Προοπτική. Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά και το ζήτημα της πολύ χαμηλής απορρόφησης του ΠΕΠ Αττικής από το ΕΣΠΑ, που ανέρχεται μόλις στο 7,5%, παρά το γεγονός ότι αφορά τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην οποία κατοικεί σχεδόν ο μισός ελληνικός πληθυσμός.
Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε υπέρμαχος της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη της περιφέρειας Αττικής και τόνισε ότι θα διεκδικήσει και αρμοδιότητες και κονδύλια για τη δημιουργία έργων υποδομής, που εντέλει θα ενισχύσουν και την επιχειρηματικότητα και, κυρίως, τις τοπικές αγορές.
Ο κ. Μίχαλος έθεσε στον κ. Κικίλια και τα ζητήματα της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. στο νομό Αττικής, του πλαισίου για την εμπορική πολεοδομία, την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και ζήτησε την ενεργή παρέμβαση της Περιφέρειας και σε ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητά της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris