" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    
     Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα , την μυρωδιά του καπνού  από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις  απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε  περπατησιά , και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας , σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας- στην Καστάνιτσα  Αρκαδίας -  την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.

   Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας.  Μετά από 27 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε  την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία  από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε  ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.
Το μεν Σάββατο από το μεσημέρι και μετά θα σερβίρονται  παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως σφοντίλια ,φασολάδα παντρεμένη ,χορτόπιτες ,βραστό  και την Κυριακή με γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο.  Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι. Επίσης τη Γιορτή θα πλαισιώνουν παράλληλα εκθέσεις ζωγραφικής , λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργών .Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δημόσιος χορός με δημοτική μουσική και τραγούδια.
    Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας.
   ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris