" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εμποροπανήγυρη Καρδίτσας

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου η Εμποροπανήγυρη Καρδίτσας και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου.
Οι συνάδελφοι έχουν ήδη λάβει θέση μάχης(παρά τον ιδιαίτερο βροχερό καιρό) αναμένοντας τους καταναλωτές να δώσουν βροντερό παρόν.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Η Καρδίτσα χαρακτηρίζεται από την αντίθεση της άγριας ομορφιάς της οροσειράς των Αγράφων και της ηρεμίας του ατελείωτου Θεσσαλικού κάμπου. Πολλές είναι οι περιοχές της που εντυπωσιάζουν με την ανόθευτη ομορφιά τους. Το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, η άγρια ομορφιά της ορεινής Αργιθέας, τα πανέμορφα ελατοδάση, οι διαδρομές στα παραδοσιακά χωριά, η περιήγηση στα όμορφα μοναστήρια και εκκλησίες, η πόλη της Καρδίτσας και άλλα αξιοθέατα προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές ημέρες ευχάριστης παραμονής
Όσοι αγαπούν τη δράση μπορούν να διαλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Οι διαδρομές με αυτοκίνητο μέσα σε ελατοδάση είναι εντυπωσιακές. Οι πλαγιές των βουνών προσφέρονται για πορείες. Οι πιο τολμηροί μπορούν να απολαύσουν τη θέα από ψηλά με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Οι φίλοι του ποδηλάτου θα βρούνε όλη την απαραίτητη υποδομή ώστε να απολαύσουν τις ατελείωτες διαδρομές του δάσους δίπλα στη λίμνη. Η λίμνη προσφέρεται για κανό, υδροποδήλατα ή μια απλή βαρκάδα με κουπιά. Σημειώστε πως απαγορεύονται αυστηρά εξωλέμβιοι ή άλλα μηχανικά μέσα κίνησης στο νερό. Οι φίλοι του ψαρέματος μπορούν να ψαρέψουν στη λίμνη ή σε ποτάμια. Ακόμη μπορείτε να ασχοληθείτε με κυνήγι ή σκοποβολή στα δυο σκοπευτήρια. Το μικρό και όχι καλά οργανωμένο ακόμη χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει αρκετή διασκέδαση με το χιόνι κυρίως στα παιδιά.
Η Καρδίτσα παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στον κάμπο υπάρχει έντονη η παρουσία του αυθεντικά πεδινού και ντόπιου στοιχείου, των Καραγκούνηδων. Πληθώρα παραδοσιακών στοιχείων εμφανίζονται μέσα από τις ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις και τα έθιμα που αναβιώνουν στα περισσότερα χωριά του κάμπου (Ρουγκάτσια, Σεργιάνι, Καραγκούνικος Γάμος). Στα ορεινά, οι κάτοικοι ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αργιθεάτικη δημοτική μουσική και οι χοροί, όπως ο "κλειστός χορός" που είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris