" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η μεγάλη σημασία διατήρησης της βιοποικιλότητας


Επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία διατήρησης της βιοποικιλότητας, ειδικά για την περιοχή μας, οι υποψήφιοι του Ν. Καρδίτσας του συνδυασμού «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ» με επικεφαλής τον Καθηγητή κο Δ. Κουρέτα πραγματοποίησαν 2 συμβολικές επισκέψεις.
Η πρώτη έγινε στο Ζωοπάζαρο Καρδίτσας που είχε την τιμητική του καθώς συνέπεσε με την Εμποροπανήγυρη και προσέλκυσε παραγωγούς & εμπόρους ζώων από όλη την Ελλάδα ενώ η ποικιλία των προς πώληση ζώων ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή! Σημειώνουμε ότι το Ζωοπάζαρο Καρδίτσας είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που πραγματοποιείται ανελλιπώς σε εβδομαδιαία βάση εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, αποτέλεσε δε ένα από τα πιο βασικά εμπορικά & κοινωνικά γεγονότα για τη δημιουργία της πόλης της Καρδίτσας.
Η δεύτερη επίσκεψη έγινε σε αγρό παραγωγής βιολογικών προϊόντων στο Φανάρι Καρδίτσας όπου γίνεται μία πολύ σημαντική προσπάθεια από ένα βίο-παραγωγό να διατηρήσει ντόπιες ποικιλίες κηπευτικών & σιτηρών με σκοπό την παραγωγή & προσφορά στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας διατροφικών προϊόντων και τη συνέχιση της αγροτικής & πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
ΚΑΡΔΙΤΣΑnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris