Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Για 7η συνεχή χρονιά, στην Άρνα Λακωνίας η "Γιορτή του Κάστανου".

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Άρνα Λακωνίας η "Γιορτή του Κάστανου". Η γιορτή φέτος ξεκινάει την Παρασκευή 29 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.

Πρόκειται για ένα 3ήμερο φεστιβάλ, που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί, καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που καίει στην πλατεία.

Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνας με την χορηγία του Δήμου Φάριδος. Η Άρνα απέχει 35 χλμ. από το Γύθειο και λίγο περισσότερο από την Σπάρτη. Βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του Ταϋγέτου σε υψόμετρο από 700 μέχρι 850 m.

Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνάνε πλέον τους 130. Το ενθαρρυντικό για την Αρνα είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη κινητικότητα στο χωριό από Αρνιώτες και όχι μόνο τόσο τους θερινούς μήνες και το Πάσχα όσο και τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου που δρα από το 2004, οργανώνονται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.