" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Υπερυπουργείο Αθήνας» για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο;

Νέο δημοσίευμα για το πολύπαθο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συστήσει ακόμη και υπερ-υπουργείο για να συντονίσει τη δράση των εμπλεκόμενων φορέων για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Καλά νέα θα λέγαμε, εάν δεν είμαστε στο μέσο προεκλογικής περιόδου, που πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ο σχεδιασμός που εξαγγέλλεται να ξεχαστεί λίγο μετά τις εκλογές. Ελπίζουμε επίσης η παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας να είναι στο πλαίσιο δράσης της υπηρεσίας μας και να μην τεθούν απαιτήσεις που δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν. Η είδηση από την "Ελευθεροτυπία".



ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Και υπουργείο «εκκαθάρισης» του Κέντρου!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ

Υπερ-υπουργείο... Αθηνών σκοπεύει να συστήσει τώρα η κυβέρνηση για να συντονίσει την «εκκαθάριση» της πρωτεύουσας από το παρεμπόριο, τους παράνομους μετανάστες, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και να μετατρέψει το υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο της πόλης σε ελκυστικό τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και κατοικίας.

Την εξαγγελία έκανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντησή του την Τετάρτη με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενώ οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευοίωνες σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο υπουργός είπε στους εμπόρους ότι με απόφαση του πρωθυπουργού θα οριστεί σύντομα ένας υπουργός, ο οποίος και θα αναλάβει να συντονίσει όλα τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία εμπλέκονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Αναφέρθηκε και στα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για την πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων της Αθήνας, δίνοντας έμφαση σε αυτήν της οδού Πανεπιστημίου.

Αν και δεν έγινε γνωστό το όνομα του υπουργού που θα αναλάβει τον συντονισμό, θεωρείται πολύ πιθανό ότι την αρμοδιότητα θα διεκδικήσει ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και ενόσω ήταν ακόμη υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε επεξεργαστεί και παρουσιάσει σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Γ. Παπανδρέου το σχέδιο «Δράση στην Αθήνα».

Παρεμβάσεις σε 7 τομείς

Σε αυτό περιλαμβάνονταν προτάσεις για παρεμβάσεις σε επτά βασικούς τομείς και συγκεκριμένα για το παρεμπόριο, τους μη νόμιμους μετανάστες, τη διακίνηση ναρκωτικών, τα εκδιδόμενα πρόσωπα, τους αστέγους, τα καφέ-μπαρ και τα εγκαταλειμμένα κτίρια.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ιδιαίτερα υψηλού κόστους στις οποίες εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα συνολικά εννέα υπουργεία -Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Πολιστιμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης- αλλά και οι δημοτικές αρχές.

Οι έμποροι πάντως εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι ενδεικτική η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Π. Καρέλλα ότι «υπάρχει πλέον κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση».

Ελεγχοι στο στάδιο εισαγωγής

Για το παρεμπόριο το σχέδιο Χρυσοχοΐδη προέβλεπε ελέγχους προϊόντων στο στάδιο της εισαγωγής τους στην Ελλάδα, χωροθέτηση «πολυπολιτισμικών» αγορών αλλά και δωρεά των κατασχεμένων «μαϊμούδων» σε απόρους.

Οι παρεμβάσεις στο θέμα των παράνομων μεταναστών προβλέπουν μεταξύ άλλων τον εντοπισμό Ελλήνων που παράνομα νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς, δημιουργία χώρων φιλοξενίας για τις ευάλωτες ομάδες σε εγκαταλειμμένα κτίρια, εξεύρεση εργασίας σε αγροτικές καλλιέργειες κ.ά. Για τους αστέγους επίσης προβλέπονταν η καταγραφή τους, η δημιουργία ξενώνων αλλά και η δυνατότητα χαμηλά αμειβόμενης εργασίας σε δήμους για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην Πρόνοια.

Για τα ναρκωτικά η πρόταση είναι να μετεγκατασταθούν οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία, να «ανοίξουν» τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ κ.ά. Σε ό,τι αφορά τα καφέ-μπαρ που λειτουργούν στην Αθήνα είχε προταθεί ο καθορισμός χρήσεων γης μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος για κάθε περιοχή, το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα
http://athens-municipal-police.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris