" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιορτή για την ελιά

Πολύ μεγαλύτερη από την αναμενώμενη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην πρόσκληση για να τιμήσουν την ελιά με τη Μέρα Ελιάς που διοργάνωσε το Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ στην Ανώγυρα.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Γεωργίας που συνεχάρηκε την Oleastro Enterprises Ltd, ιδιοκτήτρια του Πάρκου της Ελιάς Ολέαστρο και του βιολογικού ελαιόλαδου Ολέαστρο, για τις συνεχείς πρωτοπόρες και καινοτόμιες δράσεις της. Στη συνέχεια μαγείρεψε με την Εύη Χιώτη (La Maison Fleurie).
Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμα τον Ύμνο της Ελιάς που μελοποίησε ο Μιχάλης Μόζορας σε στίχους Βασιλικής Φωτίου και μονόπρακτο για την Ελιά και τα 50χρονα της Κύπρου από τη Βασιλική Φωτίου. Στο Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ οι επισκέπτες γνώρισαν μέσα από αναπαραστάσεις (με κίνηση ή στατικές) παλιές μεθόδους έκθλιψης ελαικάρπου, τη σημασία της ελιάς στην υγεία, τη Μεσογειακή Δίαιτα, την ομορφιά, τη μυθολογία, τη θρησκεία, την τέχνη κλπ.
Μέρα ελιάς και γιορτή για την Ανώγυρα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν ακόμα πως γίνεται το παστέλι, το χαλούμι και το φούρνισμα της ελιόπιττας που προσφέρονταν δωρεάν. Δωρεάν ακόμα προσφέρθηκαν αναμνηστικά δωράκια και ποτό. Τη γιορτή πλαισίωναν έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών Ανώγυρας. Στο γραφικό χωριό Ανώγυρα υπάρχουν ακόμη νέοι άνθρωποι που κρατούν με νύχια και με δόντια τα παραδοσιακά μας επαγγέλματα. Οι φυσικές ομορφιές του χωριού έχουν ελκύσει ακόμα και πολλούς καλλιτέχνες.
Γιορταστική ατμόσφαιρα πρόσθεσαν η παραδοσιακή μουσική και χοροί καθώς και παραδοσιακά παιγνίδια για μικρούς ηλικίας 2-92 χρόνων.
‘Το Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ δημιουργήθηκε σαν φόρος τιμής σε αυτό το υπέροχο δέντρο που έθρεψε και θεράπευσε τους Κυπρίους για χιλιάδες χρόνια τώρα’, μας επεξηγούν οι διοργανωτές από το βιολογικό ελαιόλαδο Ολέαστρο – η Καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής. ‘Η φιλοσοφία του είναι η προώθηση του πολιτισμού της ελιάς. Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε με αυτή τη γιορτή για την ελιά. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο, και ειδικά τα παιδιά, πιο κοντά στην ελιά, τη μεσογειακή δίαιτα, ένα πιο υγιή τρόπο ζωής.’
Sigmalive

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris