" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μουσείο στο βυθό

Εκατοντάδες αγάλματα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τουρίστες στα νησιά Μουγέρες. Το περίεργο είναι ότι αυτό θα γίνεται σε μεγάλο βάθος, καθώς το μουσείο που τα φιλοξενεί είναι υποβρύχιο! Ένα πρωτότυπο υποβρύχιο μουσείο δημιουργήθηκε στους νήσους Μουγέρες που αποτελείται από 400 αγάλματα που απεικονίζουν ανθρώπους. Δημιουργός των γλυπτών ο Βρετανός καλλιτέχνης Τζέισον ντε Κάιρες Τέιλορ.
 Τα γλυπτά έχουν σκυρόδεμα από ουδέτερο pH ώστε στο μέλλον να μπορούν να δημιουργηθούν κοραλλιογενείς ύφαλοι με τη βοήθεια του τοπικού οικοσυστήματος. Το έργο ονομάζεται Museo de Arte Subacuatico (MUSA) και αποσκοπεί στο απαλύνει την πίεση στους φυσικούς υφάλους της περιοχής που προκαλείται από περισσότερο από μισό εκατομμύριο τουρίστες που συρρέουν στην περιοχή κάθε χρόνο.

Μέχρι στιγμής, το υποβρύχιο μουσείο αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές εγκαταστάσεις στις οποίες απεικονίζονται διαφορετικά θέματα. Τα γλυπτά βρίσκονται στα δέκα μέτρα βάθος και είναι αγκιστρωμένα με ειδικό τρυπάνι ώστε να μη μετακινούνται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris