" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ένας υπουργός ..να καθαρίσει το κέντρο

Την πρόθεση να αναλάβει ένας υπουργός της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες τον καθαρισμό του κέντρου της Αθήνας, τον...


 έλεγχο του παρεμπορίου, και την αναβάθμιση της πόλης γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι με τα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας ανατρέπεται το κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας που επικρατεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγής Καρέλας τόνισε ότι ανακτάται ο επικοινωνιακός κώδικας κυβέρνησης και εμπορικού κόσμου για τα προβλήματα της πόλης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Καρέλας, τόνισε ότι έγινε εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος με τον κ. Χρυσοχοΐδη και διαφαίνεται πλέον ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθηθεί η αγορά και να βγει από τον κίνδυνο που βρίσκεται σήμερα.

Πρόσθεσε ότι για τον εμπορικό κόσμο το σημαντικό είναι ότι ένας υπουργός θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλης της αγοράς.

«Να γίνει ξανά φιλικός και ασφαλής προορισμός το κέντρο. Να φύγει η επαιτεία, τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο» τόνισε.

Για την κατάσταση της αγοράς σήμερα ο πρόεδρος του ΕΣΑ δήλωσε ότι «βλέπουμε προσπάθεια ολιγοπωλίου της αγοράς από λίγους και ισχυρούς παίκτες. Πολλές επιχειρήσεις είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν.»

Την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης θα συναντήσει τους εκπροσώπους της ΕΚΤ από τους οποίους θα ζητήσει να ενισχύσουν χρηματοδοτικά τις ελληνικές τράπεζες για να παρέχουν δάνεια χαμηλότοκα με επιτόκιο 3% προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Για την εγκληματικότητα και την εγκατάλειψη του κέντρου της Αθήνας μίλησε στο ΣΚΑΪ την Τετάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Δημοκρατική Αριστερά Γρηγόρης Ψαριανός.

Τόνισε ότι η εγκατάλειψη του κέντρου της πρωτεύουσας είναι μέρος ενός σχεδίου και δεν γίνεται τυχαία. «Το ίδιο έγινε στο Σόχο και το Χάρλεμ. Μόλις πέσανε οι τιμές των ακινήτων καθαρίσανε τα πάντα» ανέφερε

skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris