" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα έσοδα μόνο από το παρεμπόριο θα έσωζαν την Ελλάδα




Για άτολμα και αναποτελεσματικά μέτρα από πλευράς της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου κάνει λόγο σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέκος Διαμαντάρας. Εάν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που λαμβάνουν εντολές άνωθεν ήθελαν να τακτοποιήσουν το
 παρεμπόριο στην Ελλάδα, τότε τα κρατικά ταμεία θα γέμιζαν ετησίως τουλάχιστον 50 με 60δις ευρώ και έτσι θα λυνόταν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας χωρίς καμία επίπτωση προς τους έλληνες πολίτες. Ο επιχειρηματικός κόσμος βλέποντας την εξάπλωση αυτή της μάστιγας που κρατά 10 περίπου χρόνια και την αδράνεια των κυβερνήσεων για να την αντιμετωπίσουν, πλέον αγανάκτησε, δηλώνοντας πως δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό.

Πλέον έχει δημιουργηθεί ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, με το ΣΔΟΕ να παραφυλάει για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή, όταν μπροστά στα μάτια του γίνεται ελεύθερη διακίνηση παράνομων προϊόντων που έχουν εισαχθεί στην χώρα μας και διοχετεύονται στην αγορά χωρίς τιμολόγια και κανένα νόμιμο έγγραφο.
Εκτός από αυτά που το κράτος χάνει σε επίπεδο εμπορίου ταυτόχρονα δημιουργείται μία άλλη τρύπα. Το οικονομικό κόστος του κράτους για την νοσηλεία και κοινωνική περίθαλψη όλων αυτών των λαθρομεταναστών, που συντηρούν το παρεμπόριο, θύματα βέβαια μεγάλων συμφερόντων κινούμενα από ισχυρές δυνάμεις που κανείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να χτυπήσει τα πλοκάμια της.
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris