" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Το MALL του ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ


Έλληνες, Ισραηλινοί και Κινέζοι ενώνονται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον Πειραιά
Η κατασκευή του εμπορικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος Piraeus Plaza από την BCEGI και την Helios Plaza συνομολογήθηκε στο πλαίσιο των 13 συμφωνιών οικονομικής και διακρατικής συνεργασίας που υπογράφηκαν από τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ στην Αθήνα.

Το project του Piraeus Plaza έχει ιστορία δέκα ετών. Στις αρχές του 2000 το είχε προβληθεί ως το «μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο» της χώρας και επρόκειτο να κατασκευαστεί στη συμβολή της Λ. Κηφισού και Πειραιώς, σε οικόπεδο που μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 φιλοξενούσε το εργοστάσιο της εταιρείας ΒΙΣ.

Η διοίκηση της τελευταίας μετέφερε την παραγωγική δραστηριότητα εκτός Αττικής και αποφάσισε να ασχοληθεί με το real estate, συστήνοντας κοινή εταιρεία -Helios Plaza- με την ισραηλινών συμφερόντων Plaza Centers, με στόχο την ανάπτυξη της έκτασης. Στην πορεία και διαβλέποντας τις πρώτες δυσκολίες του εγχειρήματος, η διοίκηση της ΒΙΣ πώλησε στην Plaza Centers το μερίδιό της και αποχώρησε, εισπράττοντας 5,5 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο δεν κατέστη εφικτό να οικοδομηθεί άμεσα. Το βασικότερο πρόβλημα αποκαλύφθηκε με τις εκσκαφές καθώς βρέθηκαν αρχαία, με αποτέλεσμα οι εργασίες να διακοπούν για διάστημα δύο σχεδόν ετών και έως ότου επιληφθεί του ζητήματος η αρχαιολογική υπηρεσία. Εν συνεχεία, εκδόθηκε η άδεια οικοδομής, αλλά δεν προχώρησαν οι εργασίες

Το Piraeus Plaza Center επρόκειτο να περιλαμβάνει ...

120 εμπορικά καταστήματα, ένα μεγάλο πολυώροφο κατάστημα (department store), 10 αίθουσες κινηματογράφου, αίθουσες παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, γυμναστήριο και χώρους εστίασης (food court).

Η συνολική ανάπτυξη (μαζί με τους υπόγειους χώρους στάθμευσης 940 θέσεων) θα άγγιζε τα 32.698 τ.μ. Oι προς μίσθωση χώροι θα διαμορφώνονταν σε 23.950 τ.μ., ενώ στο κέντρο θα περιλαμβάνονταν και 1.860 τ.μ. γραφειακών χώρων. Η συνολική επένδυση υπολογιζόταν σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τη συνένωση δυνάμεων κινεζικών, ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών. Το εγγυάται σε κάποιο βαθμό η εμπλοκή της Beijing Chang Cheng Corporation Company (BCEGI), που είναι κατασκευαστική εταιρεία διεθνούς εμβέλειας, η οποία αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση μεγάλων έργων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris