" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Και οι Τρικαλινοί χωρίς ταμειακές

Χωρίς άδειες θα πωλούν τα προϊόντα στις λακές αγορές και οι Τρικαλινοί παραγωγοί οι οποίοι, όπως είχαν ήδη γράψει τα “Τρ. Νέα”, παρέδωσαν τις άδειες στον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Νικ. Σακκά, αντιδρώντας για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στους πάγκους τους.
 Ειδικότερα, αντιπροσωπεία των παραγωγών επισκέφτηκε το Νομαρχιακό Κατάστημα και αφού πρώτα παρέδωσαν τις άδειες, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους αρνούνται να βάλουν ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αυτό θα πλήξει τους καταναλωτές και τον θεσμό των λαϊκών αγορών που είναι πηγή τροφοδότησης των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Προκειμένου λοιπόν να μην εφαρμοστεί το μέτρο, οι έμποροι των λαϊκών αγορών αποφάσισαν σε πρώτη φάση να μην παραγγείλει κανένας έμπορος ταμειακή μηχανή και στην συνέχεια, προκειμένου να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, να συνεχίσουν να πωλούν κανονικά τα προϊόντα τους χωρίς άδειες.
Οι ίδιοι τόνισαν πως οι ταμειακές μηχανές είναι δύσκολες ως προς τον χειρισμό τους καθώς πολλοί από τους παραγωγούς είναι αγράμματοι, ενώ παράλληλα, το κόστος για την αγορά τους είναι υψηλό χωρίς καν οι παραγωγοί να παίρνουν επιστροφή ΦΠΑ. Με δυο λόγια, και σύμφωνα πάντα με τους παραγωγούς, με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί οι παραγωγοί θα είναι μέσα στα χωράφια τους και θα φορολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια χωρίς να παίρνουνε επιστροφή ΦΠΑ, χωρίς να δικαιολογούνται τα καλλιεργητικά τους έξοδα, και από εκεί και πέρα θα είναι αναγκασμένοι να κόβουν δελτίο αποστολής - τιμολόγιο στον εαυτό τους (”έμποροι πλέον”), όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν.
Ο κ. Σακκάς αφού άκουσε με προσοχή όσα τα είπανε οι παραγωγοί, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, ζητώντας τους τρίμηνη παράταση για την εφαρμογή του νόμου. Στο πέρας της συνάντησης τους με τον αρμόδιο αντινομάρχη, μίλησαν στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Παν. Ρέππας τονίζοντας: ” Ήρθαμε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε τις άδειες με σκοπό να δείξουμε την αντίδρασή μας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβάλλει την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαϊκών αγορών. Οι ταμειακές μηχανές αφενός είναι δύσκολες στο να τις χειριστούμε και αφετέρου κοστίζουν πολύ για να τις αγοράσουμε. Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι θα φορολογούμε τους εαυτούς μας με του που βγάζουμε τα προϊόντα από τα χωράφια μας αφού θα πρέπει να κόβουμε τιμολόγιο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα”.
Ερωτηθείς, για τον αριθμό των αδειών που παραδόθηκε αλλά και για το αν φοβάται τις κυρώσεις που ενδεχομένως θα τους επιβληθούν, αφού θα πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς άδειες, ο κ. Ρέππας τόνισε: ” Οι άδειες που παραδόθηκαν είναι περίπου 100 ενώ μέχρι και το μεσημέρι και οι υπόλοιποι μικροπωλητές θα παραδώσουν τις άδειες τους. Δεν φοβόμαστε τίποτα είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε στα πράγματα στα άκρα, πάμε και αυτόφωρο αν χρειαστεί”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Σωματείου κ. Απ. Ράγια, ο οποίος σε έντονο ύφος πρόσθεσε: “Ήρθαμε σήμερα στη Νομαρχία για να παραδώσουμε τις άδειες. Δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε γερά, δεν υπάρχει κλάδος που να πληρώνει φόρο στον εαυτό του”.
Από:http://www.hotmixnews.gr/?p=2489

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris