" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μέσα σε ένα χάρτινο κουτί,....παρέδωσαν τις...άδειες

 Με ένα χάρτινο κουτί, που περιείχε περίπου 100 άδειες, εμφανίστηκαν σήμερα στον αρμόδιο Αντινομάρχη Τρικάλων Νίκο Σακκά, οι παραγωγοί του Νομού Τρικάλων, .παραδίδοντας τις άδειες αυτές, διαμαρτυρόμενοι για τον Νόμο που τους υποχρεώνει να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές.
«Θα στήνουμε τους πάγκους μας χωρίς άδειες, για την πώληση των αγροτικών προϊόντων, δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις που θα έχουμε. Έτσι και αλλιώς μας καταστρέφουν καθώς μας υποχρεώνουνε να πληρώνουμε δύο φορές ΦΠΑ με την δεύτερη στους… εαυτούς μας που μας μετατρέπουν από παραγωγούς και σε εμπόρους», διαμαρτύρονταν οι παραγωγοί.
Ταυτόχρονα, δείχνοντας τις άδειες, πρόσθεταν με νόημα πως «κυνηγούν εμάς που έχουμε άδεια και δεν ΄΄αγγίζουν΄΄ τους παράνομους χωρίς άδεια μικροπωλητές» και συμπλήρωναν πως «παραγωγοί στις λαϊκές αγορές δεν φοροδιαφεύγουν. Φορολογούμαστε με αντικειμενικά κριτήρια που επιβλήθηκαν το 1995. Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές πέρα από το φόρο, πληρώνουν εφάπαξ εισφορά για τη δραστηριότητά τους αλλά και ΦΠΑ για την αγορά εφοδίων που απαιτούνται, χωρίς να δικαιούνται επιστροφή φόρου, όπως οι χονδρέμποροι. Επίσης καταβάλλουν 4% επί του τζίρου τους στον ΕΛΓΑ, χωρίς όμως να αποζημιώνονται για τις ζημιές στις υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris