" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σοβαρές οδηγίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης .

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα 3 - 5.10.2010 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κοζάνης η ετήσια εμποροπανήγυρη «Νιάημερος», στην οποία αναμένεται πολυπληθής προσέλευση επισκεπτών.

Για την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας, ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων, αλλά και για την αποτροπή κλοπών και διαρρήξεων ενημερώνουμε τους πολίτες του Νομού Κοζάνης για τα ακόλουθα:

1. Να μην χρησιμοποιείτε τα Ε.Ι.Χ αυτοκίνητα κατά τις μετακινήσεις σας στην εμποροπανήγυρη, αλλά τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Δήμου Κοζάνης (minibus) - η οποία είναι δωρεάν - στα επιλεγμένα σημεία, στα οποία θα υπάρχουν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

2. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μην παραβιάσει το σπίτι ή το κατάστημά σας.

3. Όταν αναχωρείτε από τα σπίτια σας να ασφαλίζετε καλά την είσοδο του διαμερίσματος και κυρίως τις μπαλκονόπορτες, ιδιαίτερα όσοι μένουν σε ισόγεια και ρετιρέ.

4. Χρησιμοποιείστε όποια μέτρα προστασίας κρίνετε απαραίτητα για το χώρο σας.(συναγερμό, κλειδαριές, αυτόματο διακόπτη φώτων κλπ)

5. Αποφεύγετε να διατηρείτε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στα σπίτια σας.

6. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες, μέχρι να φτάσουν οι Αστυνομικοί.

7. Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιείστε όποιο επιπλέον μέτρο κρίνετε ότι θα αποτρέψει την παραβίασή του (βέργες τιμονιού, ασφάλειες πεντάλ κλπ)

8. Μην αφήνετε έγγραφα, δεύτερα κλειδιά ή αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητό σας. Μην αφήνετε σε κοινή θέα στο αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα, όπως τσάντες, φακέλους, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια κλπ

9. Όταν κυκλοφορείτε με το αυτοκίνητο σας και έχετε τα παράθυρα ανοιχτά, μην αφήνετε στο κάθισμα του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα την τσάντα σας.

10. Ενημερώστε την Αστυνομία σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σας ή εκβιασμού για την επιστροφή του.

11. Όταν κυκλοφορείτε πεζοί, να αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρήσιμα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες σε τσάντα. Μην κρατάτε επιδεικτικά και απρόσεκτα την τσάντα σας.

12. Τα χρήματα κατά προτίμηση να τοποθετούνται στις εσωτερικές τσέπες των ενδυμάτων.

13. Να περπατάτε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και με κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κρατείστε την τσάντα σας κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου. Αποφύγετε τους σκοτεινούς και έρημους δρόμους.

14. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας αρπάξει την τσάντα και δε μπορέσετε να τον συγκρατήσετε μη διακινδυνεύσετε τον τραυματισμό ή τη ζωή σας.

15. Στον χώρο της εμποροπανήγυρης, λόγω του συνωστισμού, φροντίστε να έχετε καλά ασφαλισμένα τα σημεία που μεταφέρετε χρήματα (τσέπες, τσάντες κλπ).

16. Όταν κυκλοφορείτε στους χώρους της εμποροπανήγυρης να έχετε μαζί σας το αναγκαίο χρηματικό ποσό.

17. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία για κάθε άτομο που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι ή τη γειτονιά σας. Αν κινείται ύποπτα αυτοκίνητο που επιβαίνουν άγνωστα άτομα, γράψτε τον αριθμό της πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας και ενημερώστε την Αστυνομία (100).

18. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται στο σπίτι, στην πολυκατοικία, στο γραφείο κλπ (ΟΧΙ χρυσαφικά στην κρεβατοκάμαρα). Ζητήστε από την Αστυνομία ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης που μπορείτε και πρέπει να πάρετε.

19. ΠΡΟΣΟΧΗ στα άτομα που έρχονται στο σπίτι σας και με το πρόσχημα ότι κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο τους «χρωστάει» χρήματα, ζητάνε να τους τα δώσετε. ΜΗΝ τους δώσετε χρήματα. Καλέστε αμέσως την Αστυνομία.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
100 Κάλεσε για άμεση επέμβαση.
2461054430 Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης
2463055427 Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας
2464023333 Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων
2468022100 Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης
2465021111 Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris