" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τρώνε ξύλο στη Θεσσαλονίκη από τους παρέμπορους αλλοδαπούς

Για κυνήγι μαγισσών αναφέρει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσ/νικης κ. Αθανάσαρος Θεόδωρος στην επιστολή που έστειλε προς τον Προϊστάμενο εισαγγελείας Πλημμελειοδικών  Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου που μαστίζει την συμπρωτεύουσα.
Αναφέρει μεταξύ άλλων πως ενώ οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ή και μικτά κλιμάκια μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, βρίσκονται κάθε μέρα στα πεζοδρόμια της πόλης εκδιώκοντας τους παράνομους μικροπωλητές , η πρακτική αυτή δεν φέρει την παραμικρή βελτίωση στην εικόνα που παρουσιάζει το εμπορικό κέντρο, μιας και οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καν ταυτότητα ή διαβατήριο ή Α.Φ.Μ. και είναι στην κυριολεξία αναλώσιμοι από τους μεγαλέμπορους που διακινούν τα προϊόντα.Χαρακτηρίζει δε την καταστολή του φαινομένου, με τον τρόπο που αυτή λαμβάνει χώρα σήμερα, σαν ένα κυνήγι μαγισσών, χωρίς ουσιαστική επιτυχία. Και πρόκειται, πραγματικά, για ένα κυνήγι ανθρώπων που  ανθρώπων αναλώσιμων από τους 
Ο κ. Αθανάσαρος αναδεικνύει την ευθύνη της Πολιτεία και των αρμοδίων οργάνων της να βρει και να χτυπήσει το φαινόμενο στη ρίζα του. Να βρει τους διακινητές μεγαλέμπορους των παράνομων προϊόντων. Να κατάσχει τα προϊόντα πριν ακόμη εισέλθουν στη χώρα μας, με αυστηρούς και αποτελεσματικούς τελωνιακούς ελέγχους. Την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας να φυλαχθούν ουσιαστικά τα σύνορα της χώρας από την παράνομη εισαγωγή εμπορευμάτων-μαϊμούδων και αδασμολόγητων ειδών αμφιβόλου ποιότητας. Την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας να συλληφθούν, ως υπαίτιοι της εκμετάλλευσης και της εξώθησης σε επαιτεία, όλοι αυτοί που θησαυρίζουν και κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των μεταναστών για ένα κομμάτι ψωμί και να προστατευθεί επιτέλους η υγιής ελληνική οικονομία από τη μαύρη οικονομία της εισφοροδιαφυγής, της φοροδιαφυγής και της απαράδεκτης ατιμωρησίας των παρανομούντων. Μέσα από δηλώσεις του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Θεόδωρου Αθανάσαρου, διαφαίνεται ότι αισθάνεται μόνος, χωρίς καμία κρατική αρωγή στον αγώνα του κατά του παράνομου εμπορίου. Ο αγώνας που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία είναι καθημερινός, πλην όμως άνισος και άγονος. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι αλλοδαποί παράνομοι μικροπωλητές έχουν φτάσει στο σημείο να ξυλοκοπούν Δημοτικούς Αστυνομικούς με την ανοχή – αλλά και τη στήριξη ακόμη – ακραίων ομάδων πολιτών. Η μονομερής απόδοση ευθυνών σε μια Υπηρεσία με ολιγάριθμο προσωπικό και χωρίς δικονομικά μέσα, θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι είναι άδικη και αναποτελεσματική.
«Εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί ως έχει, χωρίς να αναλάβει η Πολιτεία τη λήψη των δραστικών εκείνων μέτρων που θα πατάξουν το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις, θα φροντίσω πρώτα από όλα να προστατεύσω τη σωματική ακεραιότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη για τη μη άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας» συμπλήρωσε με νόημα , θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βια φερνει βια
τους βριζετε ,τους κτυπατε
θα σας χαιδευουν???ανθρωποι ειναι
ο καθε ενας απο οπου θελει ψωνιζει

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ειναι η στιγμη, να μαθετε πως ολοι εχουν δικαιωμα στη ζωη?
λοιπον ο καθε ενας στη θεση του κι ο κοσμος ψωνιζει σωστα, απο οποιο θελει.

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris