" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

O Ροντούλης υπέρ των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών

Ερώτηση
Προς την αξιότιμη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Αδικίες εις βάρος των Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκών Αγορών».
  Στην δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι παραγωγοί-πωλητές των Λαϊκών Αγορών αποδεικνύεται βαρύνουσας σημασίας, καθώς είναι αυτοί που πρέπει να εφοδιάσουν τον πολίτη-καταναλωτή με διατροφικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προσιτές τιμές.
Χρόνια, όμως, τώρα οι ίδιοι υφίστανται από την Πολιτεία ένα καθεστώς οικονομικών διακρίσεων εις βάρος τους, αφού για την ποσότητα των προϊόντων που προωθούν προς τις Λαϊκές Αγορές δεν λαμβάνουν επιστροφή φόρου πετρελαίου και επιστροφή ΦΠΑ, μολονότι ως παραγωγοί δικαιούνται τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από την παραγωγική άδεια που διαθέτουν για την πώληση των προϊόντων τους.
Επίσης, οι σύζυγοι των ανθρώπων αυτών, μολονότι λειτουργούν σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, στερούνται του δικαιώματος έκδοσης παραγωγικής άδειας πώλησης προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, πράγμα που επιτείνει το αίσθημα αδικίας και αρνητικής διάκρισης που διακατέχει την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Τούτων δοθέντων και συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι οι παραγωγοί-πωλητές των Λαϊκών Αγορών καταβάλλουν το 3% υπέρ ΕΛΓΑ, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Υπάρχει η πολιτική βούληση να αποδοθεί στους παραγωγούς-πωλητές η επιστροφή φόρου πετρελαίου και η επιστροφή ΦΠΑ για τις ποσότητες των προϊόντων που διακινούν στις Λαϊκές Αγορές;
  2. Θα δοθεί στους συζύγους των ανθρώπων αυτών η δυνατότητα έκδοσης ομοίων παραγωγικών αδειών για την πώληση προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, ιδιαίτερα σήμερα που η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να επιβάλλει το μέτρο των ταμειακών μηχανών στον χώρο εργασίας τους;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris