" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας

  Την Δευτέρα 8 Μάρτη συνεδριάζει η ΕΣΕΕ
Σχεδόν όλο το πακέτο των μέτρων ύψους 4,8 δισ. ευρώ θα λείψουν από την αγορά και την κατανάλωση, προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης, ενώ τονίζει την απειλή κλεισίματος όλο και περισσοτέρων επιχειρήσεων με μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας που απασχολεί όλους τους φορείς. Σ'αυτό το πλαίσιο η ΕΣΕΕ κάλεσε τους Προέδρους  των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα  σε έκτακτο συμβούλιο την Δευτέρα 8 Μαρτίου για την επόμενη μέρα, ενώ προωθεί την απορρόφηση της αύξησης του Φ.Π.Α. όπου και όσο είναι δυνατόν.
''Τόσο η επιβολή των έμμεσων φόρων, όσο και η περιστολή των δαπανών είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν το ελληνικό εμπόριο. Η απρόβλεπτη και πρωτοφανής δημοσιονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα'', δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κορκίδης.

Επίσης αναφέρει ότι ''ίσως τα σκληρά μέτρα λιτότητας να είναι απαραίτητα, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δίκαια και από μόνα τους αντί της προστασίας της Εθνικής οικονομίας και της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης θα επιφέρουν αύξηση των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών ( από αύξηση του Φ.Π.Α.), μείωση ρευστότητας στην αγορά, συρρίκνωση του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης, μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγικότητας, αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της συμπίεσης των εισοδημάτων, να αυξηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Είναι βέβαιο ότι με τόσο σκληρά μέτρα δεν διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή, διαταράσσεται η εργασιακή ειρήνη, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος κοινωνικών εκρήξεων.''
Η ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία συνέπεια και καμία παρέμβαση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, παρά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν. Άλλωστε, υπενθυμίζει, το ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα καθορίζεται από τους Κοινωνικούς Εταίρους.
Τονίζει επίσης την υποχρέωση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει όλους τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς, όπως ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ, ΤΕΜΠΜΕ, Αναπτυξιακός Νόμος, για την επιβίωση και την ενίσχυση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.
Η μόνη θετική αναφορά της κυβέρνησης, λέει η ΕΣΕΕ, είναι αυτή που αφορά δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, οι οποίες θα απορροφήσουν αποκλειστικά τα έσοδα που θα προκύψουν από την επέκταση άδειας λειτουργίας του ΟΠΑΠ και την χορήγηση αδειών για τυχερά παίγνια (για το 2010 υπολογίζεται σε 400 εκ. ευρώ).
Για το ελληνικό εμπόριο, καταλήγει, ''το ζητούμενο είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις, οι οποίες στο μέλλον δεν θα ξαναγυρίσουν τη χώρα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη δύσκολη θέση της χώρας μας και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητά μας, η εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας και η σταθεροποίηση της αγοράς.''

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris