" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μας κηδεύουν και αφήνουν άλλους να αλωνίζουν

Αφήνουν τους αλλοδαπούς να φοροδιαφεύγουν και να έχουν καταλάβει κάθε γωνιά της Αθήνας πουλώντας κάθε λογής εμπορεύματα χωρίς παραστατικά με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 20 δις ευρώ και οι χαμένοι φόροι να αγγίζουν τα 2 δις.
Αντιθέτως για τη δική μας συμμετοχή σε κάποιο πανηγύρι ζητούν ως βαθειά γραφειοκρατικό κράτος για τους έννομους πολίτες, ζητούν ένα κάρο χαρτιά πιστοποίησης της νομιμότητάς μας.Μέχρι και κλήρωση σκαρφίστηκαν για να δουλέψουμε(εαν φυσικά κληρωθούμε).
Ετοιμάζουν την κηδεία των νόμιμων μικροπωλητών με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εαν κάποιος φουκαράς ανοίξει κανά μέτρο παραπάνω σε πανηγύρι για να πληρώσει τις ασγαλιστικές του εισφορές.
Κράτος εν κράτει στην Ελλάδα του σήμερα, με συμμορίες αλλοδαπών παρέμπορων να αλωνίζουν κάθε ελεύθερο κομμάτι γης στη χώρα μας, πουλώντας χωρίς παραστατικά(κοροίδεύουν τα νέα εισπρακτικά μέτρα και εμάς που πληρώνουμε φόρους).
Η παράνομη διακίνηση προϊόντων αναμένεται να «ανθήσει» ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις  του κ. Σκορίνη Νίκου, γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕ. 
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οσο δυσκολεύει η οικονομική κατάσταση στη χώρα, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν χειρότερα σε ό,τι αφορά την παράνομη διακίνηση προϊόντων. Εκτιμάται ότι ο τζίρος του παρεμπορίου στη χώρα μας φτάνει ετησίως τα 20 δισ. ευρώ ενώ το Δημόσιο χάνει περίπου 2 δισ. ευρώ»,
Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ισχυρίζονται ότι εδώ και ένα μήνα έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την πάταξη της παράνομης διακίνησης προϊόντων(γεγονός το οποίο αμφισβητείται εντόνως από όλους τους Συνδικαλιστικούς Φορείς που δρουν στο χώρο μας.
Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου επισήμαναν ότι ήδη μικτά κλιμάκια των δυο υπουργείων έχουν ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους σε πρώτη φάση στο υπαίθριο παράνομο εμπόριο σε είδη ένδυσης, αξεσουάρ κ.λπ., ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν και στους υπόλοιπους κλάδους της αγοράς.
 Εμείς δεν πιστεύουμε τίποτα. Εαν θέλει το υπουργείο σε ένα μήνα σταματάει το παρεμπόριο.Απλά για να περνάει η ώρα τους καλούν σε ΄΄συσκέψεις- πικ νικ ΄΄ αναρμόδιους οι οποίοι το παίζουν φωστήρες της οικονομίας και το μόνο που ξέρουν είναι να υποβάλουν υπομνήματα και να δίνουν συστάσεις ο ένας στον άλλο.
Όταν θα καλέσουν και εμάς οι οποίοι θιγόμαστε άμεσα από το παρεμπόριο, τότε θα λυθεί το πρόβλημα.
Εμείς έχουμε τη λύση και όλοι τους, μας γυρνούν τη πλάτη.
Δεν έχουν σχέδιο και ωθούν σε έξαρση το παρεμπόριο!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris