" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο Παπακωνσταντίνου, κλείνει τα μάτια στους παρέμπορους

Να πληρώσουν όλοι όσοι πουλάνε και εισπράττουν. Με σωστές διαδικασίες, που δεν οδηγούν σε αδικίες εναντίον εκείνων των επαγγελματιών που είναι η εύκολη λεία της Καραγιώργη Σερβίας, επειδή δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.
Να πληρώσει, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, ο κουλουρτζής και ο καστανάς, αλλά δεν πρέπει να πληρώσουν και όλοι οι άλλοι που δίπλα τους πουλάνε ό,τι θες και κανείς σας δεν ενοχλείται, ενώ ακόμη κι έξω από το υπουργείο σας έχουν στήσει το... μαγαζάκι τους;
Να πληρώσουν οι επαγγελματίες, αλλά ταυτόχρονα να έχουν την προστασία του κράτους από τους παράνομους, να μην πληρώνουν φόρους, ενοίκια, εργαζόμενους και έξω από το μαγαζί τους να τους κλέβει τη δουλειά το παρεμπόριο, πίσω απ’ το οποίο κυκλώματα φοροφυγάδων θησαυρίζουν, χρησιμοποιώντας μετανάστες ως πωλητές τους, έναντι μάλιστα κάποιων λίγων ευρώ. Γι’ αυτό το τεράστιο κύκλωμα ο υπουργός Οικονομικών και οι υπηρεσίες του, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (που τελικά μόνο κατ’ ευφημισμόν λέγεται έτσι, αφού στην πράξη δεν επιβεβαιώνεται) δεν κάνουν τίποτα, κανένα μέτρο μαζί με τ' άλλα που ανακοίνωσε κατά των νόμιμων εμπόρων και επαγγελματιών και τους έχουν μόνιμα στην τσιμπίδα, δεν πήραν. Ούτε κανείς από τους υπουργούς που άκουγαν τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου δεν παρενέβη να το επισημάνει.

Παρότι το Δημόσιο χάνει από το παρεμπόριο δισεκατομμύρια, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία από τους ανασφάλιστους μετανάστες που πουλάνε ένα σωρό είδη στους κεντρικούς δρόμους. Και εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η υποκρισία και των πολιτικών μας και των συνδικαλιστών μας που κόπτονται για τη μαύρη εργασία και για το παρεμπόριο και για τους μετανάστες μικροπωλητές δεν μιλάει κανείς τους, ενώ γνωρίζουν ότι οι εργοδότες τους δεν τους ασφαλίζουν και για τα Ταμεία θα ήταν σημαντική η ενίσχυση. Και μη μας πουν ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν την πηγή που προμηθεύει τους λαθρομετανάστες με τους μπόγους της πραμάτειας τους, γιατί αυτό θα είναι μεγάλη κοροϊδία. Ένας-δυο αστυνομικοί με πολιτικά αν πάρουν από πίσω μετανάστες που πουλάνε π.χ. στην Ερμού, στο Σύνταγμα και στη Βουκουρεστίου, ή έξω από τους σταθμούς του Μετρό, θα τους οδηγήσουν κατευθείαν στις παράνομες αποθήκες που βρίσκονται στον Βοτανικό, στην Κουμουνδούρου και σ' άλλα σημεία όπου στεγάζεται το παρεμπόριο. Άλλωστε, ξέρουμε ότι ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης έχει δώσει διευθύνσεις στον υπουργό του άλλοτε Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το πού βρίσκονται στην περιοχή του οι αποθήκες.
Μέσα σε λίγες ώρες θα μπορούσαν να είχαν συλλάβει όλους αυτούς τους παράνομους που τροφοδοτούν τη φοροδιαφυγή και αφαιρούν δουλειά από τα καταστήματα και έσοδα από το κράτος.
Και το ερώτημα που δεν έχει λογική απάντηση είναι αφού μπορούν γιατί δεν παρεμβαίνουν να σταματήσουν το παρεμπόριο; Να είναι συνεργοί στο έγκλημα που συντελείται ούτε να το διανοηθούμε δεν θέλουμε. Η ΥΠΕΕ, η Αστυνομία, γιατί δεν παρεμβαίνουν; Ο κύριος πρωθυπουργός, που τρέχει να βρει λεφτά, έχει εξήγηση; Μήπως πρέπει να επέμβουν οι Εισαγγελείς, κύριε Τέντε;
Αναδημοσίευση από ΄΄ΤΟ ΠΑΡΟΝ΄΄ της Κυριακής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris