" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Γιορτάζουν με ούζο

Γιορτή του Ούζου που θα γίνει αυτή την Κυριακή στις 7 Μαρτίου, θα είναι σίγουρα μία, εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους θα είναι στο Κτήμα της Παλλεσβιακής (26 Waldheim Road, Bayswater, 3153) και τη ζήσουν.
Όσοι έχουν βρεθεί εκεί άλλες χρονιές, γνωρίζουν καλά ότι πρόκειται για μια μοναδική γιορτή. Ένα πανηγύρι αλλιώτικο από τα άλλα, με τις μυρωδιές του πανέμορφου νησιού της Λέσβου, όπου κυριαρχούν τα ασύγκριτα αρώματα του πεύκου και του ούζου, του χταποδιού στα κάρβουνα και του γύρου, οι χαρούμενες κουβέντες των Μυτιληνιών και των φίλων τους που γεμίζουν τον αέρα.
Τρεις γενιές θα είναι στο Λεσβιακό Κτήμα την Κυριακή για να πάρουν γεύσεις δυνατές από την παράδοση αλλά και του σήμερα που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο φρόντισε να είναι εκεί. Χοροί παραδοσιακοί, από τα χορευτικά συγκροτήματα «Πήγασος» και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, μουσική από την ορχήστρα «Λεβεντόπαιδα», μια ορχήστρα που έχει την ικανότητα να δίνει το ανάλογο χρώμα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο, μεζέδες χαρακτηριστικοί του νησιού, όπως χταπόδι στα κάρβουνα, σαρδέλες παστές και φυσικά γύρος, μεταξύ όλων των άλλων, κυρίως όμως κέφι που πάντα αναβλύζει αυθόρμητο από τη Γιορτή του Ούζου κάθε χρονιά.
Φέτος ιδιαίτερη νότα χαράς και συγκίνησης θα δώσει η παρουσία των Μυτιληνιών από όλη την Αυστραλία, αφού στη Γιορτή του Ούζου θα γίνει και το «Αντάμωμα των Μυτιληνιών», της Παλλεσβιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Κάτω από τα δέντρα τα πανύψηλα, για όσους θα πάνε εκεί για πρώτη φορά, θα υπάρχουν τραπεζάκια, και στο βάθος του κτήματος Παιδική Χαρά για τα παιδιά… και όχι μόνο.
Πάνω απ’ όλα όμως εκείνο που θα σας κάνει εντύπωση και θα σας δημιουργήσει την πιο υπέροχη αίσθηση είναι η ζεστή φιλοξενία των Μυτιληνιών που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι διάχυτη παντού. Το «τί κάνς μουρέλιμ», ο πιο συνηθισμένος χαιρετισμός, που θες δε θες, σε βάζει από την αρχή στο κλίμα της γιορτής, είναι βέβαιο ότι θα πάρει και θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή….
(Πηγή: neos kosmos)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris