" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Όμηροι οι πεζοί

Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τις βλαβερές συνέπειες της καλοκαιρίας στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η ταλαιπωρία που υφίσταται προκειμένου να διασχίσει κανείς πλατείες, πεζοδρόμια και πεζόδρομους είναι μεγάλη, ενώ κινδυνεύει να τσακωθεί με διάφορους μοτοσικλετιστές, οι οποίοι μετατρέπουν τα πεζοδρόμια σε χώρους πάρκινγκ και... δρόμους, προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση. Σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία, η Αγίας Σοφίας, η Κούσκουρα και η Παύλου Μελά, το πεζοδρόμιο... συρρικνώνεται για τους περαστικούς. Αριστοτέλους
Το φαινόμενο οι πεζοί να βαδίζουν... ζιγκ ζαγκ είναι μόνιμο στο κομμάτι της πλατείας Αριστοτέλους, από τη Μητροπόλεως έως τη Λεωφόρο Νίκης. Τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που λειτουργούν στο σημείο έχουν μετατρέψει την πλατεία σε ένα τεράστιο υπόστεγο με νάιλον τέντες. Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους περαστικούς να πρέπει να σπρώχνουν, προκειμένου να διασχίσουν την πλατεία. «Οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να αυθαιρετούν και οι πεζοί να ταλαιπωρούνται. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται δεν αποτελούν αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη του φαινομένου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται. Εξάλλου, τα έσοδα είναι πολλαπλά του ποσού του προστίμου», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Αθανάσαρο.
Η εικόνα της πλατείας Αριστοτέλους δεν είναι καλύτερη και στο υπόλοιπο κομμάτι της, μέχρι την Εγνατία. Τα εκατοντάδες σταθμευμένα δίκυκλα και οι πάγκοι παράνομων μικροπωλητών «κλείνουν» ακόμη και τα ελάχιστα παγκάκια όπου μπορούν να ξαποστάσουν οι πεζοί. Το να διασχίσει κάποιος την πλατεία σε μια... ευθεία είναι αδύνατο, εξαιτίας των παράνομα σταθμευμένων μοτοσικλετών, ενώ πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την πλατεία σαν κανονικό δρόμο. Την ίδια στιγμή, η καθαριότητα «λάμπει διά της απουσίας της», ενώ τα περισσότερα παρτέρια έχουν να συντηρηθούν καιρό.
Ναυαρίνου
Η πλατεία Ναυαρίνου έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε... παράδεισο των μικροπωλητών και των τοξικομανών. Δεκάδες πάγκοι με κάθε είδους προϊόντα- «μαϊμού» κατακλύζουν ακόμη και τα στενά κομμάτια της πλατείας, αφήνοντας ελάχιστο χώρο στους περαστικούς. Τα παράνομα παρκαρισμένα δίκυκλα δε λείπουν ούτε από εδώ, ενώ τις βραδινές ώρες η κίνηση στα σκοτεινά σημεία μειώνεται δραματικά, λόγω των τοξικομανών. Για συντήρηση των πεζοδρομίων και των παρτεριών ούτε λόγος.
.....................
 Αναδημοσίευση από: agelioforos.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris