" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τις ανάδοχες του ιδρύματος΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄

Προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε να αναπτυχθεί και να βρει ανταπόκριση ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας, που θα εξασφαλίσει αγάπη, ασφάλεια, φροντίδα και ποιότητα ζωής στα παιδιά, καταβάλλει το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα».

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τις ανάδοχες οικογένειες και τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούν, στις 23 Δεκεμβρίου στις 12:00, στον πολυχώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας, που στόχο έχει την προστασία των κακοποιημένων παραμελημένων παιδιών. Μέσω της αναδοχής και της υιοθεσίας των παιδιών αυτών, το Κέντρο προσπαθεί να τους εξασφαλίσει ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη.

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα ο θεσμός της αναδοχής οικογένειας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από το Κέντρο Βρεφών το 2010 υιοθετήθηκαν 31 παιδιά και μόνο 2 παιδιά αποκαταστάθηκαν μέσω του θεσμού της αναδοχής.

Το Κέντρο υλοποιεί πρόγραμμα αναδοχής. Πρόκειται για παιδιά που δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια εξαιτίας ακαταλληλότητάς της ή εγκατάλειψής τους από αυτήν, και τα οποία λόγω προβλημάτων στην ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη ή ιατρικών προβλημάτων δεν υιοθετούνται.

Σήμερα, το Κέντρο προστατεύει μέσω του προγράμματος αναδοχής συνολικά 85 παιδιά, (από νεογέννητα έως 8 ετών), άλλα υγιή και άλλα με μικρά προβλήματα υγείας, σε 62 ανάδοχες οικογένειες. Στους ανάδοχους γονείς καταβάλλονται μηνιαία τροφεία, τα οποία καλύπτουν διαμονή, ένδυση, υπόδηση, διατροφή, φροντίδα, καθώς και άλλα έκτακτα χορηγήματα για ανάγκες, όπως προσωπικά μικροέξοδα, οδοιπορικά, φροντιστήρια και καλλιέργεια ειδικού ενδιαφέροντος.

Η δαπάνη για την υποστήριξη του προγράμματος αναδοχής ανέρχεται ετησίως σε 574.707 ευρώ. Στην εκδήλωση του Κέντρου θα παρευρίσκονται οι ηθοποιοί Νίκος Ψαριανός, Τάνια Καψάλη, οι τραγουδιστές Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς, Λευτέρης Πανταζής, η θεατρική ομάδα «ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΩΣ» και οι ολυμπιονίκες, Πηγή Δεμερτζή και Κατερίνα Θάνου, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τα παιδιά και θα μοιράσουν δώρα. Θα υπάρξει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα από ταχυδακτυλουργό και χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η τράπεζα Αttica Bank.
zoygla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris