" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται νέα σκληρά μέτρα αφού ξεγέλασε τον κόσμο στις αυτοδιοικητικές εκλογέςΗ συμφωνία που έχει κάνει κάτω από το τραπέζι η κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ θέλει την επέκταση της πληρωμής του δανείου από την Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανεισμού η οποία ουσιαστικά... σημαίνει επιτήρηση για τουλάχιστον δέκα χρόνια και ακόμη χειρότερες μέρες. Η κυβέρνηση του ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ απλώς περιμένε να ξεγελάσει τους πολίτες και να περάσουν οι κρίσιμες γι’ αυτήν εκλογικές αναμετρήσεις.

Μετά την 14η Νοεμβρίου, έκλεισε το εκλογικό μέτωπο. Ανακοινώνονται πλέον τα νέα μέτρα που θα μπουν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ και ο πελώριος φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι σίγουρα. Θέλουν το ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την Ελλάδα σε μια περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη καθώς δε φαίνεται φως στο τούνελ. Πριν ένα χρόνο έλεγαν ότι από το 2013 οι κόποι και οι θυσίες θα φανούν, τώρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει καταιγίδα φόρων και περικοπών, για να βάλει δήθεν τάξη στα οικονομικά της χώρας. Ετοιμάζεται να συγκεντρώσει το 2011 έσοδα της τάξης των 56,34 δισ., δηλαδή 3,640 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα υπολογίζει να εισπράξει το 2010 (+6,9%).
Οι απλοί πολίτες θα πληρώσουν 6,6% περισσότερους φόρους (+670 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος), ενώ οι επιχειρήσεις 18,3% λιγότερους φόρους (-610 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω της ύφεσης.
Όσοι έχουν σπίτι ή κάποιο ακίνητο θα πληρώσουν 41,9% περισσότερους φόρους κεφαλαίου από όσους φέτος (965 εκατ. ευρώ αντί για 680 εκατ. ευρώ φέτος).
Ο προϋπολογισμός επίσης προβλέπει ανεργία στο 14,5% από 11,6% φέτος, αρνητική ανάπτυξη (ύφεση) 2,6% από 4% φέτος καθώς και έλλειμμα στο 7%.
Σε όλα αυτά όμως λένε ψέματα καθώς οι φόροι θα είναι τελικά περισσότεροι, η ανεργία θα φτάσει πάνω από 16% , το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο.
Φέτος πάντως τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού θα κλείσουν με υστέρηση 2,424 δισ. ευρώ στα 52,7 δις ευρώ αντί των 55,124 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο μνημόνιο.
Ακόμη προβλέπονται τα εξής:
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών ώστε να εξισωθούν με τις εμπορικές τιμές. Αυτό θα φέρει και αυξήσεις στα ενοίκια κατοικιών.
Το 2011, το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει για δαπάνες τόκων 15,8 δις ευρώ από 13,209 δις ευρώ φέτος με την αύξηση να φτάνει στα 2,591 δις ευρώ. Πίσω από την εκτίναξη των δαπανών τόκων κρύβεται η έκρηξη του δημοσίου χρέους στα 330,130 δις ευρώ.
Το χρέος του κράτους θα εκτιναχθεί το 2011 στο 142,2% ( από 132,7% εφέτος).
Μαχαίρι στις δαπάνες μισθών που θα είναι μειωμένες κατά 2,3%.
Κατά 46,2% μειωμένες θα είναι οι δαπάνες αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών του υπουργείου Παιδείας.
Κατά 2,7% οι δαπάνες για εφημερίες γιατρών, κατά 4,2% οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Περικοπές δαπανών κατά 31,8% σε δαπάνες ασφάλισης και περίθαλψης των πολιτών.
Όλα αυτά τα απαράδεκτα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση της εμπορικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης. Ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία. Η φτώχεια όλων των Ελλήνων θα αποτελέσει την «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης του ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ.

 http://www.roufianos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris