" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΣΔΑΑ για τα επεισόδια μετά από επιχείρηση την περασμένη Πέμπτη στην Πατησίων έξω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΣΔΑΑ για τα επεισόδια μετά από επιχείρηση την περασμένη Πέμπτη στην Πατησίων έξω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. που κατέληξαν στον ελαφρύ -ευτυχώς- τραυματισμό τριών συναδέλφων και σε καταστροφές σε ένα περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας, σε δύο μοτοσικλέτες της, σε ένα βαν, αλλά και σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διερχόταν από το σημείο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
Αθήνα, 24-12-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την χθεσινή επίθεση σε συναδέλφους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους έξω από την Α.Σ.Ο.Ε από αλλοδαπούς και μη, το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (Σ.Δ.Α.Α.), αποδοκιμάζει και καταδικάζει απερίφραστα την παραπάνω επίθεση.
    Συνάδελφοι στις μέρες μας όπως έχει διαμορφωθεί το κοινωνικό περιβάλλον καθώς και οι οικονομικές συνθήκες που συμπιέζουν τους συμπολίτες μας, γίνεται σαφές ότι ο ρόλος της υπηρεσίας θα πρέπει να είναι περισσότερο σοβαρός και να διακρίνεται από ώριμες και στοχευμένες κινήσεις με άρτια επιχειρησιακή οργάνωση και απαραίτητα την συνδρομή της Ε.Λ.Α.Σ.. Σε καμία περίπτωση οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα πληρώνουν το τίμημα της ασυνεννοησίας των κρατικών υπηρεσιών.
    Αναδεικνύεται περίτρανα η προχειρότητα του νόμου 3731/08 σχετικά με τις αρμοδιότητες  που έχουν ανατεθεί στην Δημοτική Αστυνομία. Οι εμπλεκόμενοι φορείς το Υπουργείο Εσωτερικών, η Δημοτική Αρχή και η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε  θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να συζητηθεί εκ νέου ο Νόμος 3731/08 και να επαναπροσδιοριστούν οι αρμοδιότητες που μας διέπουν και ο τρόπος άσκησης αυτών.
     Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της πολιτείας στις πλάτες της Δημοτικής Αστυνομίας.  Οι λύσεις που θα δοθούν θα πρέπει να είναι πολιτικές. Να σταματήσουν να αποφασίζουν κάποιοι αδαείς για εμάς χωρίς εμάς.

    
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris