" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ 8 "ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ...

Τις τράπεζες και τις Εφορίες άρχισαν να γεμίζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες της χρονιάς που φεύγει, προκειμένου να αποφύγουν πρόστιμα και κυρώσεις...
μελλοντικά. Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, ΕΤΑΚ, προκαταβολή και πρώτη δόση της περαίωσης. Στην Εφορία για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα πρέπει να σπεύσουν οι οφειλέτες που θέλουν να γλιτώσουν τα ακίνητά τους από το «σφυρί». Οι τελευταίες 8 σημαντικές υποχρεώσεις της χρονιάς είναι:

1. Τέλη Κυκλοφορίας. Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και Εφορίες προμηθεύουν με το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας έναντι του ανάλογου αντιτίμου. Αν δεν λάβατε ειδοποιητήριο ή το έχετε χάσει, περάστε από την Εφορία με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Από τις 2 Ιανουαρίου πληρώνετε πρόστιμο ίσο με το τέλος που αντιστοιχεί στο όχημα.
2. Φόρος εισοδήματος. Εξοφλήστε τη δόση ή το σύνολο της οφειλής του φόρου εισοδήματος, αφού μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβαρύνεστε με προσαυξήσεις.
3. Εκτακτη εισφορά: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων: Οσοι έλαβαν το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ για το έτος 2009 θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και τον αναλογούντα φόρο. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ πληρώνουν και έκτακτη εισφορά.
5. Περαίωση. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στην περαίωση και έχουν λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία τους. Οσοι έλαβαν σωστό εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα. Στις 28 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη ΓΠΠΣ, καθώς και αυτών που εκδίδονται και διορθώνονται από τις ΔΟΥ. Εως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση της περαίωσης οι φορολογούμενοι που αποδέχτηκαν εντός του Νοεμβρίου το εκκαθαριστικό σημείωμα.
Στην εφορία και ιδιοκτήτες ακινήτων
Μεταβιβάσεις ακινήτων - δωρεές χρημάτων
Τον δρόμο για την Εφορία παίρνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις (αντικειμενικές, τεκμήρια) εντός του 2011.
6. Μεταβιβάσεις ακινήτων offshore εταιρειών σε φυσικά πρόσωπα: Οσες μεταβιβάσεις γίνουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα απαλλαγούν από τον φόρο υπεραξίας, ενώ ο φόρος μεταβίβασης που θα καταβληθεί θα είναι μειωμένος κατά 50%. Επιπλέον, αν το φυσικό πρόσωπο ?στο οποίο θα μεταβιβαστεί το ακίνητο? είναι ο πραγματικός κύριός του, τότε υπάρχει απαλλαγή και από το τεκμήριο αγοράς. Ιδιοκτήτες offshore που δεν θα μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους σε φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση ειδικού φόρου ακινήτων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και να πληρώσουν τον φόρο 15%.
7. Γονικές παροχές - δωρεές χρημάτων: Δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των νέων τεκμηρίων θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
8. Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι το τέλος του έτους ευνοούνται και οι μεταβιβάσεις ακίνητων στους περίπου 5.000 οικισμούς σε όλη τη χώρα, στους οποίους θα επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών από τις αρχές του 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris