" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για ΣΔΟΕ

Έγραψαν παράβαση σε περιπτερούχο

αλλά αγόρασαν από παράνομο μικροπωλητή
Σοβαρότατη καταγγελία από περιπτερούχο της Ναυπακτου βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί ερωτηματικά για την στάση των στελεχών του ΣΔΟΕ Λαμίας. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη που έγινε αποκλειστικά στο thebest.gr, το περιστατικό συνέβη μέσα Οκτωβρίου, όταν κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Δημητρίου, η πόλη είχε δεχθεί την επίσκεψη δεκάδων παρανόμων μικροπωλητών.
Στην παραλία είχαν στηθεί οι πάγκοι τους και οι άνδρες της υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Λαμίας έφτασαν στην περιοχή και ξεκίνησαν τους ελέγχους, πρώτα από το παρακείμενο περίπτερο!
Όπως θα ακούσετε να περιγράφει ο περιπτερούχος, στο περίπτερο εκείνη την στιγμή βρισκόταν η γυναίκα του όταν ένας οδηγός από Ι.Χ. αυτοκίνητο την πλησίασε και ζήτησε να αγοράσει γρήγορα, έναν αναπτήρα αξίας 0,80 ευρώ.
Μάλιστα σύμφωνα με τον περιπτερούχο, η γυναίκα του δεν πρόλαβε να κόψει την απόδειξη γιατί το αυτοκίνητο είχε κλείσει τον δρόμο και ο πελάτης βιαζόταν.
Λίγα λεπτά μετά εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ και βεβαιώσαν την παράβαση, μαζί με μια ακόμα φοροδιαφυγή από ΦΠΑ σε εμπορεύματα αξίας….6,60 ευρώ!( ΦΩΤΟ )



Αφού σύμφωνα με την καταγγελία, το κλιμάκιο συνέχισε τους ελέγχους και σε άλλα καταστήματα στην περιοχή, αλλά όχι στους πλανόδιους έγχρωμους μικροπωλητές, φεύγοντας κάποιο από τα στελέχη του αγόρασε μια ομπρέλα από έναν παράνομο έγχρωμο μικροπωλητή που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το περίπτερο και στις οργισμένες ερωτήσεις της συζύγου του περιπτερούχου γιατί δεν ελέγχουν τους παρανόμους αλλά ψωνίζουν, δεν απάντησε κανείς.
Η καταγγελία αυτή πρέπει να προβληματίσει του υπευθύνους του Υπουργείου Οικονομικών και να διερευνηθεί σε βάθος, καθώς αν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τότε η κοινωνική αντίδραση ενάντια στα φοροεισπρακτικα μέτρα στο σύνολο τους θα γιγαντώνεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris