" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ανάληψη πρωτοβουλίας για την άρση του αδιεξόδου στο θέμα της κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12η μεσημβρινή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλυβίων κ. Πέτρου Φιλίππου έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλυβίων...
 με τη συμμετοχή βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει την τελευταία εβδομάδα στην Κερατέα με το θέμα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο (11-12-2010), δυνάμεις των ΜΑΤ εγκαταστάθηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο σημείο που οδηγεί στο Οβριόκαστρο και στη γύρω περιοχή, για να διευκολύνουν τη μεταφορά οχημάτων του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΑ. Όλες αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους και έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο προβαίνουν σε πρωτοφανείς βιαιότητες εναντίον ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών, με αλόγιστη χρήση χημικών και συλλήψεις πολλών από τους διαδηλωτές (οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος).
Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις τους, ο Δήμος Κερατέας και οι κάτοικοι της περιοχής, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα κατά του εργολάβου και πέτυχαν μεγάλη νίκη καθώς η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύει την έναρξη του έργου δημιουργίας ΧΥΤΑ στη περιοχή της Κερατέας. Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στην περιοχή δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου και προκαλώντας την οργή των κατοίκων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δε δοθεί οριστική λύση στο δίκαιο αίτημά τους.
Λόγω του πλήρους αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η κατάσταση, αναλήφθηκε η πρωτοβουλία για τη σημερινή σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν: οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας και Μάκης Βορίδης, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, ο Αντινομάρχης κ. Πάρης Ευαγγελίου και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Ράπτης, ο Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, καθώς και οι Δήμαρχοι Αναβύσσου κ. Σάββας Γκέραλης, Βάρης κ. Παναγιώτης Καπετανέας, Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου, Κρωπίας κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, Μαρκοπούλου κ. Φώτης Μαγουλάς, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων κ. Θανάσης Μαργέτης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κουβαρά κ. Σταμάτης Γκίνης και Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης και εκ μέρους του νέου Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημήτρη Κιούση οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Ντούνης και Κωνσταντίνος Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής της ΝΔ κ. Αδαμάντιος Γάκης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ κ. Πάνος Σκουρολιάκος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αφού προηγήθηκε ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις για τη λύση του αδιεξόδου, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα συμπαράστασης - διαμαρτυρίας με βασικούς άξονες: α). τη διαφωνία τους για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας, β). την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων, γ). την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής και δ). τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης αποτελούμενη από το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναζήτησης διαλόγου με τους αρμόδιους υπουργούς.
Η επιτροπή διαβούλευσης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Πωλητών Ελλάδος ευχαριστεί θερμά την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ που μετά την έκκλησή μας άνοιξε το δρόμο επί της Ε.Ο Σταυρού - Λαυρίου, στο κόμβο προς Ανάβυσσο, ούτως ώστε να περνούν τα οχήματα μπροστά από την Χριστουγεννιάτικη Αγορά μας που ξεκίνησε την 18η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την 6η Ιανουρίου 2011.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris