" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παρεμπόριο και προϊόντα - μαϊμού στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Παρεμπόριο και προϊόντα - μαϊμού στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία των ελεγκτών θα πενταπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Το παρεμπόριο γύρω από τις αγορές δεν θα γίνει ανεκτό ενώ θα δοθεί βάρος και στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων», επισήμανε ο Ν. Ρόβλιας.

Αναφερόμενος στις τιμές που εμφανίζονται στις αγορές προϊόντων, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι βρίσκονται στα περυσινά επίπεδα, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο για την κυβέρνηση, ώστε να πανηγυρίζει. «Οι τιμές πρέπει να πέσουν και θα πέσουν», πρόσθεσε.

Παρατηρητήρια τιμών για σούπερ μάρκετ, καύσιμα και δίδακτρα

Ο Ν. Ρόβλιας παρουσίασε, επιπλέον, τρία νέα ηλεκτρονικά παρατηρητήρια τιμών. Μέσω των αντίστοιχων ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές ειδών σούπερ μάρκετ στα κατά τόπους καταστήματα ή να βλέπουν το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στη διαδρομή που ακολουθούν.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι ως τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 θα έχουν εκδοθεί τρία δελτία τιμών φαρμάκων, με τις τιμές των σκευασμάτων που δεν έχουν αναθεωρηθεί με βάση τη νέα Αγορανομική Διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris