" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ...

Εκκληση προς τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους την εορταστική περίοδο απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ)...


Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να μην επιμείνουν σε μορφές κινητοποίησης που αφαιρούν την δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών προς τις τοπικές αγορές, καθως επίσης να αντιληφθούν ότι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν εκτός από τη μείωση αποδοχών τους, να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους, και οι μικρές ιδιαίτερα επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο αν δεν υπάρξει η δυνατότητα να ενισχυθούν τα έσοδα τους, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο. «Επιλέξτε άλλο τρόπο κινητοποιήσεων ειδικά για τις επόμενες 10 ημέρες», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Ανάλογη έκκληση με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ:

«Αναγνωρίζουμε την διεκδίκηση και αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ως αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα τους. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, και το ότι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχει και επιπρόσθετη οικονομική ζημιά για τους εργαζόμενους του κλάδους σας.

Πρέπει όμως να αντιληφθείτε και εσείς ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (εργοδότες και εργαζόμενοι) κινδυνεύουν να χάσουν την ίδια την δουλειά τους, εκτός από τις μειώσεις αποδοχών τους, και οι μικρές ιδιαίτερα επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο αν δεν υπάρξει η δυνατότητα, ιδιαίτερα τώρα την εορταστική περίοδο, να ενισχυθούν τα έσοδα τους. Όσο αυτό βέβαια είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Η έλλειψη δυνατότητας χρησιμοποίησης των συγκοινωνιών στο λεκανοπέδιο Αττικής - σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται - από το καταναλωτικό κοινό, με το όποιο υπόλοιπο εισοδήματος προς κατανάλωση του έχει απομείνει, ιδιαίτερα τώρα, το τελευταίο 15νθήμερο του έτους, όπου πραγματοποιείται και το σημαντικότερο ποσοστό του ετήσιου τζίρου των μικρών ιδίως επιχειρήσεων αποτελεί καταστροφική εξέλιξη.

Σημειωτέον ότι την ίδια περίοδο καλούνται οι επιχειρήσεις να καταβάλουν δύο μισθούς (δώρο + μηνιαία αποδοχή) και βέβαια διπλές ασφαλιστικές εισφορές.

Κάνουμε έκκληση τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες να μην επιμείνετε σε μορφές κινητοποίησης που αφαιρούν την δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών προς τις τοπικές αγορές. Όχι μόνο λόγω έλλειψης συγκοινωνιών αλλά και του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείτε. Επιλέξτε άλλο τρόπο κινητοποιήσεων ειδικά για τις επόμενες 10 ημέρες.

Σημειωτέων ότι με το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται, διευκολύνετε την ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών προς τα νέα "ασφαλή" περιφερειακά "λιμάνια" του καταναλωτισμού, τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall.

Εθίζεται δε, σταδιακά ο καταναλωτής να αποφεύγει τις ανοικτές τοπικές αγορές σε εμπορικούς δρόμους και περιοχές καταφεύγοντας στις ήσυχες και εύκολα προσβάσιμες νέες αυτές αγορές.

Αποτέλεσμα και η συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των τοπικών αγορών με συνέπεια και την απώλεια θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την Eurostat, το 58% του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα απασχολείται σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 10 άτομα προσωπικό.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στην αγωνιώδη έκκληση που σας απευθύνουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris