" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ-«ΜΑΪΜΟΥ»

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα θα βρίσκονται από σήμερα, εκτός από τους παράνομους μικροπωλητές, και οι πελάτες που αγοράζουν εμπορεύματα από τους πάγκους χωρίς να ζητούν απόδειξη.
Αφορμή για την εντατικοποίηση των ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ στάθηκε η έξαρση του φαινομένου του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη κατά την εορταστική περίοδο.
Ο μνημειακός άξονας της Αριστοτέλους, ενδεικτικά, έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα απέραντο παζάρι, ενώ δεκάδες μικροπωλητές στήνουν καθημερινά τους πάγκους τους στην παραλιακή ζώνη ή και σε ορισμένους από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως στην οδό Τσιμισκή.
“Ειδικά στον άξονα της Αριστοτέλους υπάρχει περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ”, επισημαίνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Αθανάσαρος. Οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας, ωστόσο, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα αυτός ο ιστορικός άξονας να έχει γεμίσει με πάγκους, όπου πωλούνται κάθε είδους εμπορεύματα, από παιχνίδια, αρώματα και κοσμήματα μέχρι κουβέρτες και κιλίμια. Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα τα προβλήματα επιτείνονται ακόμη περισσότερο, καθώς η πλατεία Αριστοτέλους καταλαμβάνεται από κούνιες, αυτοκινητάκια, πόνι και δεκάδες Αϊ-Βασίληδες.
Υπό την πίεση των αντιδράσεων που έχουν εκδηλωθεί από τον εμπορικό κόσμο της πόλης, η δημοτική αστυνομία πρόκειται να εντείνει τους ελέγχους της. “Από σήμερα κιόλας ξεκινούν έλεγχοι μαζί με το ΣΔΟΕ και θα επιβάλλονται πρόστιμα και στους καταναλωτές που ψωνίζουν από παράνομους μικροπωλητές”, σημειώνει ο κ. Αθανάσαρος.


“Βαρεθήκαμε να ακούμε εξαγγελίες”
“Έχουμε βαρεθεί από τις εξαγγελίες για τα κλιμάκια που υποτίθεται θα ελέγξουν την κατάσταση και θα επιβάλλουν πρόστιμα. Πρέπει επιτέλους να δούμε να εφαρμόζονται αυτές οι αποφάσεις και να φέρουν αποτέλεσμα, γιατί η εικόνα της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι το λιγότερο αποκαρδιωτική” τονίζει στη “Μ” ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, από τον τζίρο της γιορτινής αγοράς θα “λείψουν” 3 δισ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο τζίρος του παραεμπορίου υπολογίζεται στα 9 δισ. ευρώ.
Για στραγγαλισμό της αγοράς της Θεσσαλονίκης και για πολύ χαμηλό τζίρο τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης, που είναι απαισιόδοξος για το προσεχές μέλλον, καθώς διαπιστώνει ότι η ψυχολογία των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ και γι’ αυτό είναι πολύ συγκρατημένοι στις αγορές τους”, επεσήμανε ο ίδιος, εκφράζοντας μάλιστα και την απαισιοδοξία του για το προσεχές μέλλον.


http://gianis-dimotikiastynomia.blogspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris