" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας....

Κοιμάται τον <<ύπνο του μοιραίου>>!!! ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας, προτείνοντας στην ουσία την κατάργηση της Πανήγυρης της Υπαπαντής του Κυρίου, λες και το πανηγύρι που αγαπήθηκε δεκαετίες ολόκληρες από το Μεσσηνιακό λαό, περιμένει τη γνώμη ενός ανθρώπου που δεν σέβεται ένα χώρο σαν το δικό μας, ο οποίος εόναι κατοχυρωμένος με ψηφίσματα της Βουλής των Ελλήνων.
Εαν ο προέδρος του εμπορικού συλλόγου θέλει να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία της Καλαμάτας, ας ρίξει την πρόταση στο τραπέζι καταά των καταστηματαρχών(και εννοούμε τα εμπορικά καταστήματα).
~Η ρίχνετε τις τιμές ή κλείστε τα!!
και να είναι σίγουρος πως όλοι θα τον χειροκροτήσουν!!
Δείτε τι ζητάει ο πρόεδρος κ.Γ. Λαγανάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας με έγγραφο που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας με το οποίο του γνωστοποιεί τις θέσεις του γύρω από την διοργάνωση της εμποροπανήγυρις της Υπαπαντής το οποίο έχει ως εξής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι αντίθετο με την λειτουργία της Εμποροπανήγυρις της Υπαπαντής.
Ο σκοπός για τον οποίον διοργανωνόταν στο παρελθόν αυτή η εμποροπανήγυρις ήταν ο συνδυασμός της θρησκευτικής εορτής με μια εορταστική εορτή που θα επέτρεπε στους κατοίκους της πόλης καθώς και στους επισκέπτες, ιδιαίτερα δε στους απανταχού Καλαματιανούς να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Υπαπαντής και συγχρόνως να προμηθευτούν διάφορα είδη θρησκευτικής λατρείας αλλά και διάφορα παραδοσιακά είδη της περιοχής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το φυσικό κάλος της περιοχής.
Σε αντίθεση όμως όλων αυτών, χρόνο με το χρόνο αυτή η θρησκευτική εμποροπανήγυρις μετετράπει σε ένα απέραντο παζάρι, όπου πωλούνται κάθε είδους αλλοδαπών προϊόντων, αμφιβόλου ποιότητας, όπου σε μεγάλο ποσοστό κυριαρχεί και το παρεμπόριον εις βάρος του στεγασμένου και νόμιμου εμπορίου το οποίο και θέσεις εργασίας δημιουργεί και τονώνει την τοπική οικονομία.
Αυτό λοιπόν το απέραντο παζάρι λειτουργεί εις βάρος των τοπικών καταστημάτων, εις βάρος της κατά πολλούς και συχνά λεγόμενης ραχοκοκκαλιά της Εθνικής Οικονομίας, διότι έτσι έχουν συνηθίσει να αποκαλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν αυτό εξυπηρετεί αυτούς που το αναφέρουν. 'Έχουμε κουραστεί να το ακούμε.
Αυτή όμως η ραχοκοκαλιά δεν άντεξε να σηκώνει όλα αυτά τα βάρη τα οποία όλοι οι κυβερνώντες της επέβαλαν να σηκώνει και ιδού τα αποτελέσματα. Ένα – ένα τα μικροκαταστήματα και οι μικροεπιχειρήσεις, κατεβάζουν τα ρολά, απολύοντας τους εργαζομένους, καταργώντας θέσεις εργασίας και αυτοί οι αυτοαπασχολούμενοι μένουν χωρίς δουλειά και κουβαλώντας μαζί τους χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στούς προμηθευτές, ακόμη και στους ιδιοκτήτες των ιδιοκτητών των καταστημάτων. Αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Τα καταστήματα που στέγαζαν αυτές τις επιχειρήσεις μένουν ανοίκιαστα στερώντας από τους ιδιοκτήτες τα έσοδα με τα οποία συντηρούσαν τις οικογένειές τους, ή ήταν το έσοδο με το οποίο
σπούδαζαν τα παιδιά τους.
Χρόνια τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος ζητούσε από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να σταματήσει αυτό το τρόπο λειτουργίας του παζαριού,αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ελαμβάνετο υπ' όψιν η αυτή η πρόταση και τούτο για να μπει στο ταμείο του Δήμου ένα χρηματικό ποσό, χωρίς όμως να σκέπτονται πόσο μεγάλο ήταν το χρηματικό ποσό το οποίο έφευγε από την πόλη,το οποίο ανακυκλούμενο στο τόπο μας θα ανέπτυσσε την τοπική οικονομία, θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και ευκαιρίες δημιουργίας νέων προσοδοφόρων επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων.
Το μόνιμο που ακούγαμε κατά την συζήτηση του αιτήματός μας ήταν η ακόλουθη. Από την συμπολίτευση θα γινόταν για διαφόρους λόγους που αυτοί ανέφεραν, από δε την αντιπολίτευση ότι όταν θα έρθουν στην αρχή θα καταργούσαν το πανηγύρι. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ, τουναντίον η κατάσταση συνεχίζεται προς το χειρότερο.
Τώρα για άλλη μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος λέει όχι στη λειτουργία του πανηγυριού υπό την μορφή αυτή, η οποία θα λειτουργεί εις βάρος του τοπικού εμπορίου και θα οδηγήσει ακόμη περισσότερα καταστήματα στο λουκέτο και ακόμη περισσότερους στο ταμείο ανεργίας.

Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Γ. Λαγανάκος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΥΝΟ. ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ?

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris