" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

''ΜΥΡΙΣΕ'' ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με τη φωταγώγηση του υψηλότερου φυσικού δέντρου της Πλατείας Συντάγματος άρχισαν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η επιλογή της φωταγώγησης του υψηλότερου φυσικού δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις συνδυάζει το μήνυμα της περιβαλλοντικής ...
ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνείδησης, με το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι περισσότερη αισιοδοξία, συμπαράσταση, ευαισθησία και πολύ αγάπη, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, και βιώνουν οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας.
Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του για άλλη μία χρονιά ο Εθνικός Κήπος, το αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της πόλης. Ξωτικά και αερικά θα περιμένουν τα παιδιά για να τα οδηγήσουν σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης.
Ο Εθνικός κήπος θα θυμίζει ένα φανταστικό σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια, όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές διαδραστικές δράσεις.
Ο Εθνικός Κήπος θα λειτουργεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 6 Ιανουαρίου 2011 (ώρες 10.00 έως 17.00) με ελεύθερη είσοδο.
Τέλος, στην Πλατεία Κοτζιά λειτουργεί δωρεάν παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους


Στη Θεσσαλονίκη, η πόλη γεμίζει μουσική.
Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ βιολιού, της Ευγενίας Φεϊζό. Στο πιάνο θα είναι ο Jean Crhristophe. Είσοδος ελεύθερη.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα διοργανώνεται την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες αναμειγνύονται με γνωστά μουσικά ακούσματα Jazz και κινηματογραφικής μουσικής σε μία ιδιαίτερη συναυλία που αποπνέει την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Προσκλήσεις θα διατίθενται δωρεάν από: Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, Εκδοτήριο οδού Αριστοτέλους, Πολιτιστικό Περίπτερο του Δήμου στην Καμάρα.
Παράλληλα, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ διοργανώνεται συναυλία με το έργο «Gloria» του Antonio Vivaldi, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη. Σολίστ θα είναι οι: Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος) και ο Νίκος Σπανός (κόντρα τενόρος). Στη συναυλία συμμετέχει η Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης την οποία διευθύνει η Μαρία Μελιγκοπούλου.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν προγραμματιστεί μία σειρά πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτάζουμε με την αγορά στο κέντρο της πόλης», σε κεντρικά σημεία της πόλης, οδός Ικτίνου με Τσιμισκή και Πλατεία Αριστοτέλους, θέση ρολόι.
Ακόμα, στις Παιδικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν εκθέσεις Εικαστικών με θέμα «Τα παιδιά «γράφουν» χριστουγεννιάτικες ιστορίες με πινέλα, πηλό και πολύχρωμα κραγιόνια».
Τα έργα φιλοτέχνησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια εικαστικών των Παιδικών Βιβλιοθηκών με την καθοδήγηση της ζωγράφου Φένιας Φιλίππου.
Διάρκεια Έκθεσης : 23/12/2010 – 7/1/2011
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 08:45 – 14:45

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris