" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός της 8ετίας Άλκη Ξύγκα στο Δήμο Φιλιατρών!!Πήρε το πανηγυράκι των Φιλιατρών και το έκανε παζαράρα!!!

Για εμάς ο Δήμαρχος των Δημάρχων!!
Πήρε το πανηγυράκι των Φιλιατρών και το έκανε παζαράρα!!!
Απολογισμό της 8ετίας 2003 - 2010 που ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα άσκησαν τη διοίκηση του Δήμου Φιλιατρών έκανε προχθές βράδυ ο απερχόμενος δήμαρχος Άλκης Ξύγκας.  
Το «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο από συνεργάτες του κ. Ξύγκα, υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, υπαλλήλους του Δήμου και πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τα έργα και τις ημέρες της δημαρχοντίας του απερχόμενου δημάρχου και να τον αποχαιρετήσουν.
 Ο κ. Ξύγκας συγκινημένος, μιας και απευθυνόταν στους συνδημότες του για τελευταία φορά με την ιδιότητα του δημάρχου, αλλά και ικανοποιημένος με το παραχθέν έργο του, εστίασε στα σημαντικότερα έργα, τις μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες παρεμβάσεις της Δημοτικής του Αρχής στην πόλη των Φιλιατρών και τα δημοτικά διαμερίσματα. Έργα, δράσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την καλύτερη ποιότητα ζωής και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη της περιοχής.  
Ο απερχόμενος δήμαρχος τόνισε την οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρέλαβε (εκφράζοντας κι ένα παράπονο) και παραδίδει, καθώς και την οικονομική διαχείριση που έκανε, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου, στα έργα από «ΘΗΣΕΑ» και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, στην αποχέτευση, στο Βιολογικό Καθαρισμό, στην ύδρευση, στις παρεμβάσεις για τη σχολική στέγη και τις σχολικές υποδομές, στην ίδρυση Ειδικού Σχολείου, στην ανάπλαση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ και στη διαμόρφωση του χώρου στη βόρεια είσοδο της πόλης, στις αναπλάσεις στην πόλη και τα χωριά κ.ά. Ως κυριότερα χαρακτήρισε το Φράγμα στο Φιλιατρινό ποταμό και τα έργα στην αποχέτευση και την ύδρευση. Στον επίλογο, σημείωσε πως μπορεί να έκαναν και λάθη με τους συνεργάτες του, αλλά όχι σκόπιμα, και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη, όπως και τη σύζυγό του, που στάθηκε άξια δίπλα του στο ύψος των περιστάσεων!  
Ως πρώτο έργο της δημαρχοντίας του που εκπνέει σε λίγες μέρες ανέφερε το «Ρολόι» στο Δημαρχείο, το οποίο έθεσαν σε λειτουργία και τα τελευταία οκτώ χρόνια «χτυπάει». Μίλησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν, εκφράζοντας, όπως είπε, κι ένα παράπονο, γιατί ενώ από τις 17 Νοεμβρίου 2002, μετά την εκλογή του, είχε ζητήσει με αίτηση ενημέρωση από την τότε απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ενημέρωση δεν έγινε ποτέ για να ξέρουν και να μάθουν τι ακριβώς παραλαμβάνουν. Ο Δήμος, τότε, χρωστούσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, όπως κατέληξαν μετά από έλεγχο ορκωτοί λογιστές, συν 240 χιλιάδες που «εμφανίστηκαν» αργότερα, από οφειλές σε προμηθευτές που πήγαν τιμολόγια… «Ξεχρεώσαμε το Δήμο και σήμερα δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά. 
Μίλησε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου και την εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, και συνέχισε με τα έργα, ξεκινώντας από εκείνα του «ΘΗΣΕΑ», όπως η ανάπλαση της πλατείας του Δημαρχείου, η κατασκευή πεζοδρομίων και καντουνιών κ.ά., τονίζοντας πως «χάθηκαν» λόγω περικοπών στο εν λόγω πρόγραμμα τα έργα του κόμπακτ βιολογικού της Χριστιανούπολης και των ασφαλτοστρώσεων. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, την επισκευή και λειτουργία της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού, με τις μελέτες και τα έργα που έγιναν καθώς και τα δίκτυα, τονίζοντας πως «τέτοιος βιολογικός δεν υπάρχει στη Μεσσηνία» και προσθέτοντας πως ήδη 400 συνδέσεις πέφτουν μέσα. 
Αναφέρθηκε στην αποχέτευση στη Χριστιανούπολη, στο δίκτυο ύδρευσης, στις γεωτρήσεις και το φράγμα στον Φιλιατρινό ποταμό, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για την περιοχή, του πρώτου από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο ΕΣΠΑ. 
Σημείωσε τις παρεμβάσεις στην Παιδεία, για τη σχολική στέγη και τις υποδομές και ευχαρίστησε τον αείμνηστο διευθυντή του ΟΣΚ (από την Κυπαρισσία), Αλέκο Παπαδόπουλο, για τη στήριξη και τη συμβολή του στην υλοποίηση των έργων, ενώ τόνισε την ίδρυση του ειδικού σχολείου και την κατασκευή καινούργιου και σύγχρονου σχολείου, που δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες. Για τις αναπλάσεις, είπε πως έγιναν και στην πόλη και στα χωριά, σε πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους, ενώ στάθηκε στο ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ και τη διαμόρφωση του χώρου στη βόρεια είσοδο των Φιλιατρών. Επίσης, αναφέρθηκε στην καθαριότητα και την ανακύκλωση. 
Έμφαση έδωσε στη θρησκευτική γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο και την εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται, στα πολιτιστικά δρώμενα και τη συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοπροόδων, στα «Εράνια», στη γιορτή του Καρπουζιού και στο γνωστό καρναβάλι των «Φούληδων»! Εστίασε στην αναστήλωση και ανάδειξη της Αγίας Σωτήρας στη Χριστιανούπολη, της οποίας η μελέτη είναι έτοιμη για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΔΕΥΑΦ και στο χώρο που προοριζόταν η στέγασή της, ο οποίος και μπορεί να φιλοξενήσει υπηρεσίες του νέου Δήμου. Μίλησε για την προσφορά στο συνάνθρωπο και την τρίτη ηλικία, με το ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στις εκπαιδευτικές ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν και τα τμήματα που λειτούργησαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και άλλους φορείς. 
Τέλος, αναφέρθηκε στα μηχανήματα με τα οποία ενισχύθηκε ο «στόλος» του Δήμου. Παρόντες στον απολογισμό, μεταξύ άλλων, ήταν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris