" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Telegraph:Το Μοναστηράκι και η Κεντρική Αγορά, από τις ωραιότερες υπαίθριες αγορές του κόσμου(εικόνες).

Οι υπαίθριες αγορές είναι το κλασικό couleur local κάθε πόλης. Είναι το σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων, ετερόκλητων χρωμάτων και οσμών, είναι τα μέρη που δονείται η αστική φωνή, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη όψη της κάθε πόλης.

Από την Boqueria στη Βαρκελώνη, το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη, έως την Camden Town του Λονδίνου και την Marché Place Monge στο Παρίσι, η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναζητεί τις ομορφότερες υπαίθριες αγορές του κόσμου.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται το Μοναστηράκι, αλλά και η Κεντρική Αγορά. Όπως αναφέρεται στο κείμενο αξίζει κανείς να επισκεφθεί πρώτα την Κεντρική Αγορά (Σοφοκλέους και Ευριπίδου), καθώς πρόκειται για ένα χώρο του 19ου αιώνα από σίδηρο και γυαλί. Λίγα μέτρα από την Ομόνοια θα βρει κανείς μικροπωλητές να διεκδικούν την προσοχή των περαστικών αγοραστών, ενώ τριγύρω θα δει κανείς ψάρια σε τελάρα, σφάγια με το αίμα τους να τρέχει, ρόδινα μήλα και αποξηραμένα σύκα.Εξίσου, όμως, χαοτικά όμορφη είναι και η κατάσταση στο Μοναστηράκι, ειδικά τις Κυριακές όλπου πωλούνται τα πάντα: από παλιά βιβλία, πειρατικά βίντεο, είδη ρουχισμού και αν κάποιος σταθεί τυχερός μπορεί να βρει ακόμα και αυθεντικές αντίκες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris