" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κρασί ρέει από ψες στη Λεμεσό.

Γιορτή του κρασιού μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου

H Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως την πολύπλευρη προσφορά και τη σημασία του αμπελοοινικού τομέα στην οικονομία μας, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας τις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυσή του.

Σε χαιρετισμό του χτες βράδι κατά την τελετή των εγκαινίων της 53ης Γιορτής του Κρασιού, στον δημόσιο κήπο Λεμεσού, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως μέσα από τον ετήσιο θεσμό της Γιορτής του Κρασιού αναδεικνύεται η μακραίωνη οινική κουλτούρα της πατρίδας μας, η αρχαιότερη στη λεκάνη της Μεσογείου και προβάλλεται έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, η υψηλή ποιότητα των κυπριακών κρασιών «που σήμερα παρασκευάζονται με βάση πάντοτε τη μακρόχρονη παράδοσή μας στην τέχνη της οινοποιίας, αλλά με σύγχρονες οινολογικές και οινοποιητικές μεθόδους».

«Ως Κυβέρνηση αναγνωρίζουμε πλήρως την πολύπλευρη προσφορά και τη σημασία του αμπελοοινικού τομέα στην οικονομία μας, κυρίως όσον αφορά τη γεωργία, στην απασχόληση και στον τουρισμό», ανέφερε και σημείωσε πως το κρασί αποτελεί πραγματικό πλεονέκτημα, αφού για τις οινοπαραγωγές χώρες συνιστά διαχρονικά έναν από τους κύριους πρεσβευτές της κουλτούρας τους στο εξωτερικό, ενώ και ως προϊόν ταυτίζεται απόλυτα με το ταξίδι και τις γαστρονομικές απολαύσεις.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως η Γιορτή του Κρασιού «είναι και θα παραμείνει ένα αφιέρωμα στο κρασί, το αρχαιότερο προϊόν της Κυπριακής γης, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει την πίστη μας στην οινική μας παράδοση, στηρίζει τους Κυπρίους παραγωγούς και διατηρείται ως μια κατ’ εξοχήν λαϊκή γιορτή όλα αυτά τα χρόνια».

Στη φετινή Γιορτή του Κρασιού, που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις τέσσερις οινοβιομηχανίες του τόπου, συμμετέχουν για πρώτη φορά και 14 περιφερειακά οινοποιεία από Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris