" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οικολογική γιορτή Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου - Καρδίτσας και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών - Παράρτημα Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη αυτή γιορτή της οικολογίας που έχει αναδειχθεί πλέον σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που υπάρχουν στην περιοχή μας και ευρύτερα στη Θεσσαλία, γι ΄ αυτό και οι διοργανωτές θέτουν τον πήχη των στόχων τους ακόμα πιο ψηλά προσπαθώντας κάθε φορά να αφουγκράζονται τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας, να ενημερώνουν και να προτείνουν λύσεις.

Φέτος, η Οικολογική Γιορτή είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και μέσα από τη σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί οι εισηγητές αναμένεται να αναλύσουν μία σειρά από πολλά και σημαντικά ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, η σχέση τους με τις ντόπιες καλλιέργειες και η πορεία τους στην Ευρώπη.

Πολλές και ποικίλες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, όπως ομιλίες-συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικές δράσεις, εκδηλώσεις για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

Ήδη, το ενδιαφέρον βιοκαλλιεργητών και χειροτεχνών από διάφορες περιοχές της χώρας διαγράφεται κάτι παραπάνω από θετικό, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Στην Εκθεσιακή Αγορά μπορούν να λάβουν μέρος:

Ø Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων

Ø Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας

Ø Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος

Το χρηματικό ποσό συμμετοχής στην Έκθεση, για κάθε περίπτερο, είναι συμβολικό και λόγω οικονομικής κρίσης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, για όλο το 4ήμερο οι βιοκαλλιεργητές και οι χειροτέχνες πληρώνουν 60 €, ενώ όλοι οι άλλοι εκθέτες, 80 €

Τα περίπτερα προστατεύονται από άσχημες καιρικές συνθήκες, διαθέτουν φωτισμό και παρέχεται αστυνόμευση για όλες τις ημέρες.

Επίσης παρέχεται δωρεάν φιλοξενία-ύπνος για όσους το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν.

Υποβολή Αιτήσεων- Δηλώσεων συμμετοχής:

mail : oikomamali@gmail.com, fax :24410-29637Πληροφορίες και επικοινωνία:

Χρυσάνθη Πετεινάρα-Βασιλάκου : 2441028550, κιν.6976017907

Κατερίνα Πρίτσα : 2441028892, κιν. 6979914084

Ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr (εδώ μπορεί να βρει κανείς τόσο την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όσο και την αίτηση-δήλωση συμμετοχής)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris