" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ρέθυμνο:Γιορτή τσικουδιάς στη Καλή Συκιά.

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και φέτος η γιορτή τσικουδιάς που έγινε από τον εκπολιτιστικό σύλλογο της περιοχής στο χωριό Καλή Συκιά Ρεθύμνου, το οποίο κυριολεκτικά “πλημμύρισε” από εκατοντάδες επισκέπτες. Οι νοικοκυρές του χωριού είχαν ετοιμάσει από νωρίς παραδοσιακούς μεζέδες τους οποίους και προσέφεραν στους επισκέπτες, μαζί με άφθονη τσικουδιά και κρασί..
Ειδικότερα, μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν την Παρασκευή όσοι βρέθηκαν στο χωριό Καλή Συκιά του Ρεθύμνου, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής, πιστός στο ραντεβού του διοργάνωσε και φέτος τη γιορτή τσικουδιάς.
Έτσι, σύσσωμο το χωριό -από το νεότερο σε ηλικία κάτοικο μέχρι και τον γηραιότερο- ένωσε τις δυνάμεις του και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό, καθώς οι εκατοντάδες επισκέπτες του χωριού, πέρα από την άφθονη τσικουδιά, αλλά και το κρασί που δοκίμασαν, είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και τους παραδοσιακούς μεζέδες που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού.
Πέρα όμως από το ψυχαγωγικό κομμάτι της βραδιάς, ο πολιτιστικός σύλλογος φρόντισε ώστε να λειτουργήσει βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά, προκειμένου οι νεότεροι σε ηλικία επισκέπτες να γνωρίσουν τον κύκλο του μαλλιού και υφαντικής, τον κύκλο του σταφυλιού διαδοχικά από το τρύγημα, το πάτημα, το μούστο, το κρασί και την απόσταξη της τσικουδιάς, ενώ στο τέλος έγινε και η βράβευση της καλύτερης ζωγραφιάς.
Στη γιορτή τσικουδιάς πέρα από τους παραδοσιακούς μεζέδες, η βραδιά συνοδεύτηκε και από παραδοσιακά ακούσματα από τον Αντώνη Πετράκη και το συγκρότημά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris