Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Συνεχίζουν να πωλούν ανενόχλητοι διάφορα εδέσματα κάτω από συνθήκες παραβίασης της δημόσιας υγείας.

Αγανάκτηση προκαλεί στα μέλη του σωματείου εστίασης στο Ρέθυμνο η ανεξέλεγκτη, όπως καταγγέλλουν, δράση των πλανόδιων μικροπωλητών, που συνεχίζουν να πωλούν ανενόχλητοι διάφορα εδέσματα κάτω από συνθήκες παραβίασης της δημόσιας υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταγγελία του σωματείου, που κοινοποιήθηκε στην δημοτική και την τουριστική αστυνομία, το λιμεναρχείο και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Κρήτης, αναφέρεται ότι το «προσφιλές σημείο συντήρησης των εδεσμάτων είναι η σκιά που προσφέρουν οι υπόνομοι»!
Καλούν, δε, τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα, σημειώνοντας πως εκτός από τη δημόσια υγεία που τίθεται σε κίνδυνο, δημιουργείται έντονο οικονομικό πρόβλημα και στους επαγγελματίες του στεγασμένου εμπορίου, που πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο, αλλά «χτυπιούνται» από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Στην καταγγελία αναφέρεται:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για μία ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα, αυτό του παράνομου παρεμπορίου, που εξακολουθεί να υπάρχει και να ταλανίζει τη νόμιμη και στεγασμένη επαγγελματική δραστηριότητα των συναδέλφων μας στην παραλιακή ζώνη.
Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ίδια και χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Το παρεμπόριο ανθίζει, ενώ την ίδια στιγμή οι τζίροι των καταστημάτων μας βρίσκονται σε κάθετη πτώση και ένα μέρος της πτώσης αυτής είναι συνέπεια της παράνομης και επικίνδυνης (από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς) δραστηριότητάς τους.
Ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει εξαντληθεί μόνο στα καταστήματά μας, ενώ από την άλλη οι πλανόδιοι δρουν σχεδόν ανενόχλητοι. Γνωρίζουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πόσα έσοδα χάνονται το χρόνο από το παρεμπόριο; Σε τι συνθήκες συντηρούνται (στους 40 βαθμούς Κελσίου) τα εδέσματα που προσφέρονται (κρουασάν – παγωτά – φρούτα – σφολιατοειδή); Το πιο προσφιλές σημείο συντήρησης και δροσιάς των εδεσμάτων είναι, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η σκιά που προσφέρουν οι υπόνομοι.
Θα θέλαμε, λοιπόν, να ζητήσουμε την πάταξη του θλιβερού αυτού φαινομένου με οποιονδήποτε τρόπο. Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία, τουριστική αστυνομία, ΣΔΟΕ, υγειονομική υπηρεσία) να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους προς αυτούς τους επαγγελματίες του «τίποτα», που με προκλητικό τρόπο και χωρίς καμία σχετική άδεια, μη έχοντας καμία ευθύνη και σεβασμό για τη δημόσια υγεία και μη πληρώνοντας ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, γίνονται ανταγωνιστές και νόμιμους συναδέλφους, που παλεύουν, ειδικά την περίοδο της κρίσης αυτής, απλά να επιβιώσουν».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ:www.goodnet.gr