" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κάτω στον Πειραιά

Δικαιώθηκαν όλοι όσοι εδώ και χρόνια ζητούν την απομάκρυνση του παζαριού από τον Πειραιά, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την κατάργησή του και έπεσαν... να τον φάνε δικοί του και αντίπαλοι.
Τελικά, ύστερα από πιέσεις και παλινωδίες, το παζάρι παρέμεινε, αλλά επειδή και πάλι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο δήμαρχος αποφάσισε να το περιορίσει και να το «μαζέψει» σε συγκεκριμένο χώρο, για να εξυπηρετεί αφενός και να μην ενοχλεί αφετέρου... Κυρίως όμως για να σταματήσει το όργιο με τις άδειες, με τις οποίες κάποιοι έβγαζαν... μηνιάτικο, αφού τις πουλούσαν δύο και τρεις φορές!
Η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να λειτουργήσει το παζάρι σε συγκεκριμένο χώρο και να υπάρχουν 220 άδειες των 2 μέτρων.
Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε εντάσεις και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Δαβάκης τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής, με την προϋπόθεση ότι δεν θα λειτουργούν καντίνες στο νέο παζάρι, για να δουλεύουν τα γύρω μαγαζιά και όλοι όσοι έχουν σήμερα άδειες θα πληρώσουν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το 2009 και το 2010.
Η πρόταση του Γ. Δαβάκη δεν άρεσε σε κάποιους από τους «παζαριώτες», έτσι, μετά το τέλος της συνεδρίασης, όταν ο Γ. Δαβάκης μαζί με τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους Κάρλες, Κατσαφάδο και Καλαγιά αποχωρούσε από το δημαρχείο, ο πρόεδρος ενός σωματείου μικροπωλητών Α. Γιαννακάκης δημιούργησε επεισόδιο εναντίον του και προσπάθησε να τον προπηλακίσει και μάλιστα τον απείλησε, λέγοντας «Θα σε λιώσω»!
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε.
Αυτά γράφει το σημερινό ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=55377&colid=65&dt=2010-06-20%200:0:0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris