" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ο Μίχαλος, ζητάει παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας από την ανεξέλεγκτη δράση των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών, ζητεί με επιστολή του προς τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κ. Μίχαλος, το κάθε λογής παραεμπόριο πλήττει ιδιαιτέρως τις μικρές επιχειρήσεις στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της Αθήνας, καθώς δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων. Παράλληλα περιορίζει τα κρατικά έσοδα και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του καταναλωτή.
Συγκεκριμένα το ΕΒΕΑ ζητεί: 
– Να εφαρμοστεί πιστά η ισχύουσα νομοθεσία για το παραεμπόριο.
– Να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση των περιοχών του κέντρου, όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα.
– Να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων και πλήρης αποσαφήνιση της αποστολής τους.
– Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέσα και εργαλεία, για την αποτελεσματικότερη άσκηση της αποστολής των παραπάνω φορέων.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημειώνει ότι το επιμελητήριο θα προβεί άμεσα σε εκστρατεία για τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της αγοράς, με στόχο την επίλυση του προβλήματος του παραεμπορίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris