" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αυξάνονται από την 1η Ιουλίου 2010 οι συντελεστές του ΦΠΑ, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου. Στο 23% αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ, από 21% που ήταν μέχρι τώρα.

Χαράς ευαγγελία για τους προγραμματιστές ταμειακών μηχανών μιας και από 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ξαναπιάνουν δουλειά-αρπαχτή, για να μετατρέψουν τις συσκευές ταμειακών μηχανών από την ένδειξη 21% στην ένδειψη 23%, μιας και θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ αγαθών, από 1ης Ιουλίου.
(Έκαστη μετατροπή για όσους δεν γνωρίζουν να μετατρέψουν την ένδειξη στην ταμειακή τους, κοστίζει από 20 έως 30 ευρώ ανά συσκευή).
Παράλληλα, ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες από 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής από 5% αυξάνεται σε 5.5%.
Αντίστοιχα, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.
Στην εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα προς όλες τις Δ.Ο.Υ. το Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται μετά την 1/7/2010 ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris