" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Κολοκύθια πάτερα-κουκιά μαγειρεμένα

29 ΙΟΥΝΙΟΥ-05 ΙΟΥΛΙΟΥ
(Λαδοχώρι)
Απαίτησή μας, να κλείσουν οι εμπορικοί σύλλογοι, οι οποίοι ως ανήμποροι, να εναντιωθούν στα μεγάλα τραστ, κυνηγούν τα παζάρια, ως την κύρια αιτία, της αναδουλειάς των καταστημάτων τους.
Δείτε τι ζητούν:
 Στην απόρριψη, συνολικά, των όρων του προσχεδίου του κανονισμού λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης του Λαδοχωρίου, που πρόκειται, όπως κάθε χρόνο, να λειτουργήσει τον επόμενο μήνα, προχωρά ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος της Ηγουμενίτσας, μέσω της απαντητικής επιστολής του προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και η Δημαρχιακή Επιτροπή απέστειλε το προσχέδιο του κανονισμού λειτουργίας της φετινής εμποροπανήγυρης προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, ώστε να δεχτεί τις όποιες παρατηρήσεις και διαφωνίες όσον αφορά τα όσα προβλέπονται, αλλά από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος απορρίπτει το προσχέδιο στο σύνολό του.

Υπάρχει λόγος....
Για την απόρριψη του προσχεδίου που έφτασε στα χέρια του Εμπορικού Συλλόγου, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, τους οποίους και κατονομάζει στην επιστολή του προς Δήμαρχο και Δημαρχιακή Επιτροπή, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, μέσω του Προέδρου του κ. Θεόδωρου Δήμου και του Γενικού Γραμματέα κ. Κωνσταντίνου Σκεύη.
Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί, όπως λέει, ότι ο όποιος κανονισμός λειτουργίας δεν θα τηρηθεί, κάτι που όπως τονίζει, συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη διεξάγεται κάθε χρόνο χωρίς κανέναν έλεγχο από το Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ο Δήμος δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις καταγγελίες που έκανε στο παρελθόν ο Εμπορικός Σύλλογος, μην λαμβάνοντας κανένα μέτρο υπέρ της νομιμότητας.
«Διεξάγεται  από «φορείς» του δημοτικού διαμερίσμτος Λαδοχωρίου με την κάλυψη του Δήμου», επισημαίνεται στην επιστολή.
Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος, υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί δίωξη του Συλλόγου για μεθοδεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2007, όπως και το ότι οι αρμόδιοι φορείς στους οποίους απευθύνθηκε - ΕΣΕΕ, Υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης - δεν απάντησαν ποτέ.

Παράπονα για την αντιμετώπιση των εμπορικών επιχειρήσεων
Με την ευκαιρία της απαντητικής επιστολής για τον προσχέδιο της εμποροπανήγυρης του Λαδοχωρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας εκφράζει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση των εμπορικών επιχειρήσεων από το Δήμο Ηγουμενίτσας, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στο μείζον αυτό θέμα.
«Τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία εκπροσωπούμε, αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης  της οικονομικής ζωής της Ηγουμενίτσας. Στηρίζουν την απασχόληση κι επανεπενδύουν τα κέρδη στην πόλη μας. Ευνοούν την ανάπτυξη άλλων επαγγελμάτων - καφεζυθοπωλείων - τα οποία οφείλουν την ύπαρξή τους στο εμπόριο, ενώ στο Δ.Δ. Λαδοχωρίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν, «ζωντάνεψαν» μια πρώην κοινότητα.
Καθώς η πόλη δεν στηρίζεται στον τουρισμό και στη βιομηχανία, οι εμπορικές  επιχειρήσεις έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τη Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη  προσοχή.
Ο Εμπορικός  Σύλλογος έχει ζητήσει, κατ' επανάληψη  από τον Δήμο Ηγουμενίτσας να πράξει το καθήκον του, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. Ποια ήταν η ανταπόκριση;» τονίζει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος.

Και κακώς κείμενα
Κλείνοντας, ο Εμπορικός Σύλλογος, κάνει αναφορά σε κακώς κείμενα που παρατηρούνται στο Δήμο. Χαρακτηρίζει βρώμικη την  πόλη της Ηγουμενίτσας, κάνει λόγο για άνθιση του παραεμπορίου, μιλά για το πρόβλημα της κυκλοφορίας, θεωρώντας υπεύθυνο το Δήμο λόγω της διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην οποία προχώρησε, όπως επίσης και τη μη αναζήτηση νέων χώρων στάθμευσης, τη μη μεταφορά της λαϊκής αγοράς μακριά από ο κέντρο, ενώ επανέρχεται και στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, μιλώντας για αναρχία στον πεζόδρομο.
Χαρακτηρίζει πρόκληση την αναζήτηση παζαριών, σε μια εποχή όπου επικρατούν συνθήκες μείωσης του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ επισημαίνει ότι κάθε τέτοιου είδους ενέργεια θα θεωρηθεί εχθρική προς τους εμπόρους της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris