" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση «ασφαλές Κέντρο» στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και του Δήμου της Αθήνας


Αρχίζει τη Δευτέρα 21 ΙΟΥΝΙΟΥ με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και του Δήμου της Αθήνας η επιχείρηση «ασφαλές Κέντρο».

Η άνοδος στους δείκτες εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, τα εκατοντάδες παράπονα κατοίκων και επαγγελματιών που έχουν πέσει θύματα κλοπών και επιθέσεων και οι επιπτώσεις στον τουρισμό ώθησαν τους αρμόδιους φορείς να εφαρμοστεί νέο σχεδίο αστυνόμευσης. Εχει προηγηθεί η έκδοση πορίσματος από διυπουργική επιτροπή και άλλους φορείς με προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησε ανάλυση των δεικτών εγκληματικότητας ανά περιοχή και οδό στο κέντρο της πρωτεύουσας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με βάση αυτή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του σχεδίου. Πρόκειται για περιοχές όπου ανθούν το εμπόριο ναρκωτικών, το παρεμπόριο, η πορνεία και έχουν σημειωθεί εκατοντάδες αρπαγές τσαντών, ληστείες, επιθέσεις σε περαστικούς και οδηγούς Ι.Χ. Από την ανάλυση έχει προκύψει ένας χάρτης εγκληματικότητας με τις ζώνες και τις ώρες όπου γίνονται επιθέσεις σε πολίτες που εξυπηρετούνται από τη συγκοινωνία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και τη δράση συμμοριών οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μοιράσει το κέντρο της πρωτεύουσας σε ζώνες ελέγχου. Στο στόχαστρο θα βρεθούν και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται επαίτες.  
Μοτοσυκλετιστές
Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελούνται από τις ομάδες Ζ- ΔΙΑΣ και την Ασφάλεια θα αρχίσουν τη χαρτογράφηση του τι υπάρχει σε αυτές τις οδούς και τις πλατείες. Το σχέδιο προβλέπει την καταγραφή των καταστημάτων, των ξενοδοχείων αλλά και των διαμερισμάτων όπου βρίσκουν καταφύγιο έναντι αμοιβής παράνομοι μετανάστες.
Σε ορισμένες περιοχές, όπου η Αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να εκδηλωθούν επεισόδια θα αναπτυχθούν και διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιπλέον θα αναπτυχθούν πεζές και εποχούμενες περιπολίες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ανάλογα με τις εγκληματικές πράξεις που παρατηρούνται συχνότερα σε μια περιοχή, θα αναπτύσσονται και οι ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις. «Για παράδειγμα στις οδούς Σωκράτους, Σοφοκλέους, Αγίου Κωνσταντίνου και στην Πλατεία Βάθη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εμπόριο ναρκωτικών. Στις οδούς αυτές, στα μεικτά κλιμάκια θα περιλαμβάνονται και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Στη Βερανζέρου, την Ευριπίδου και την Πλατεία Κουμουνδούρου όπου υπάρχει πορνεία, θα βρίσκονται και αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris