" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Την Τρίτη η επίσημη της Άμφισσας




29 ΙΟΥΝΙΟΥ έως και 05 ΙΟΥΛΙΟΥ διεξάγεται η Εμποροπανήγυρη στην πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας, την Άμφισσα και οι τιμές διαφέρουν στο Δήμο, μιας και υπάρχουν 3 ζώνες(Α΄, Β΄, Γ΄.). Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν θέση και με 70 ευρώ το μέτρο.


Εν ολίγοις:
H Άμφισσα είναι η πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδος, με πληθυσμό 6.946 κατοίκους . Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Ελαιώνα της Άμφισσας, δηλαδή του αρχαίου Κρισαίου Πεδίου, στους πρόποδες του βουνού Έλατος, ενώ ανατολικά της βρίσκεται οΠαρνασσός. Η Άμφισσα είναι τοποθετημένη νότια της Λαμίας, βορειοδυτικά της Λιβαδειάς και των Δελφών, βορειοανατολικά της Ναυπάκτου και ανατολικά του Λιδωρικίου. Το επίνειό της είναι η Ιτέα, η οποία απέχει 13 χιλιόμετρα και με την οποία η Άμφισσα συνδέεται οδικά.
Διοικητικά η Άμφισσα είναι η έδρα του δήμου Αμφίσσης, ο οποίος έχει πληθυσμό 9.248 κατοίκους και στον οποίο ανήκουν τα χωριά Αγία Ευθυμία, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Κωνσταντίνος, Δροσοχώρι, Ελαιώνας, Βίνιανη, Μοναστήρι, Προσήλιο και Σερνικάκι.
Παλιότερα, οι κάτοικοι ασχολούνταν με επαγγέλματα όπως η βυρσοδεψεία, η κωδωνοποιία και η σχοινοποιία, για τα οποία η Άμφισσα ήταν γνωστή, ενώ σήμερα υπάρχουν ελάχιστοι που ασχολούνται με αυτά. Η Άμφισσα είναι πρώτη στην παραγωγή γάλατος κατσίκας, όμως το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς, αφού υπάρχει στην περιοχή έκταση με ελιές, η οποία ονομάζεται "Ελαιώνας της Άμφισσας", όπου παράγονται οι "ελιές Αμφίσσης", και η οποία προστατεύεται ως μέρος του Δελφικού Τοπίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris