" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά.Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι.Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας». 
Συμπαράσταση και από Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. 
Την συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα αιτήματά της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνει με φήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών. ''Οι αλλαγές αυτές δεν ανατρέπουν μόνο ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά πλήττουν και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος''. Για αυτό και όπως σημειώνεται, ο εμπορικός κόσμος της χώρας και η συνδικαλιστική του ηγεσία, η ΕΣΕΕ, θα αντιταχτούν με όλα τα νόμιμα μέσα σε μέτρα και πολιτικές που προκαλούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris