" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο Γ.Παπανδρέου χώνεται στα παρεμπορικά

O πρωθυπουργός απάντησε χτες στη Βουλή εκτός από την ερώτηση του κ. Σαμαρά και  σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για το παρεμπόριο, αλλά  και σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρα για την ακρίβεια.
Για το παρεμπόριο ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι  καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησής του η οποία έχει αρχίσει να έχει αποτελέσματα. «Μόνο το προηγούμενο δίμηνο συγκροτήθηκαν 2541 μικτά κλιμάκια ελέγχου και έγιναν  πάνω από 5000 κατασχέσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.  Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία απέδωσε και στη γραφειοκρατία των Δήμων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα επιλυθούν αυτά με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».   Ο κ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία  υποστήριξε ότι θυμίζει Μαρόκο. «Υπολογίζονται σε  4 δις ευρώ τα χαμένα έσοδα από τον ΦΠΑ» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης, που τόνισε ότι ανέρχονται στη μισή δόση της βοήθειας του μηχανισμού στήριξης για τον προηγούμενο μήνα.
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε όμως, με αφορμή την ερώτηση Σαμαρά,   και στο ζήτημα της ερώτησης δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών για τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με τον  «αέρα» των συναλλαγών.  «Ο στρατάρχης, όμως, δεν μπορεί να είναι τραυματισμένος στη μάχη», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης σχετικά με τον Διοικητή  της ΤτΕ κ. Προβόπουλο, για τον οποίο   ζήτησε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις,  αλλά και για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του.  «Τραυματισμένος ο κεντρικός τραπεζίτης δεν μπορεί να συνεχίσει στη μάχη»,  πρόσθεσε  ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Παπανδρέου  απέρριψε την εκδοχή ότι  υπάρχει μομφή προς το πρόσωπο του διοικητή του κ. Προβόπουλου, αλλά πρόσθεσε  ότι  είναι στην ευχέρεια της Επιτροπής Διαφάνειας να τον καλέσει για ενημέρωση
Απαντώντας στην ερώτηση Τσίπρα για την ακρίβεια, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι έχει αναληφθεί προσπάθεια τιθάσευσής της με συγκεκριμένες δράσεις. «Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουσθούμε με συμφέροντα» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίσθηκε ότι « η κυβέρνηση βρίσκεται οχτώ μήνες στην εξουσία και δεν πρέπει να αναλώνεται σε διαβεβαιώσεις»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris