" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

43η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», στη Καρδίτσα


Στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας έγινε την Παρασκευή το βράδυ η έναρξη της 43ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια». Η γιορτή διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει ξένα χορευτικά συγκροτήματα από τη Σερβία, την Τσεχία, την Ουκρανία, την Τουρκία και την Αρμενία, όπως επίσης και από πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους του νομού.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα την αγάπη μεταξύ των λαών και την έκφρασή της μέσα από τη μουσική και τους χορούς. Από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουλίου, που θα ολοκληρωθεί η γιορτή, το ραντεβού θα δίνεται κάθε βράδυ στις 9.30 μμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και στις 9 μμ στις έδρες των υπολοίπων δήμων, αφού οι εκδηλώσεις γίνονται σε νομαρχιακό επίπεδο. Η αρχή έγινε το Σάββατο από το Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου.
Πολλές και σημαντικές, όμως, θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο, στο Φωτοκινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕΦΚΚ στη Δημοτική Αγορά. Ο καθιερωμένος Καραϊσκάκειος Δρόμος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και τερματισμό την πλατεία Μαυρομματίου. Χτες Κυριακή την τιμητική τους είχαν οι Σκοπευτικοί Αγώνες στο Καλλίθηρο.
 Για την Παρασκευή 2 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συναυλία αφιερωμένη στους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αχιλλέα Νταράλα (Χώρος: Κεντρική πλατεία Καρδίτσας / Υπεύθυνος: Βασίλης Νταράλας).
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και Έκθεση κουστουμιών από τις φιλοξενούμενες χώρες και ενδεικτικές από την Ελλάδα που θα γίνει στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου από το Σάββατο 26 Ιουνίου έως την Πέμπτη 1η Ιουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris